Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Giroud i Loftus-Cheek za povijest u rutinskoj pobjedi Milana

Do prilično lagane pobjede stigli su danas nogometaši Milana, slavivši na gostovanju kod Empolija s 3:0 u 19. kolu Serie A.

Poveli su Rossoneri već u 11. minuti. Sjajno je ljevom stranom prošao Rafael Leão te vratio loptu na vrh šesnaesterca, odakle mrežu pogađa Ruben Loftus-Cheek. Bio je to njegov drugi ovosezonski pogodak, koliko ima sunarodnjak mu Fikayo Tomori, te su njih dvojica postali prvi par Engleza sa po dva pogotka u istom klubu u jednoj sezoni Serie A još od sezone 1985./1986. kada su do tog ostvarenja stigli Mark Hateley i Ray Wilkins, također u dresu Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do povećanja vodstva gosti iz Grada mode stigli su u 31. minuti, kada je kazneni udarac realizirao Olivier Giroud. Time je 37-godišnji Francuz stigao do 10. pogotka ove sezone te postao jedini igrač koji je u posljednjih 14 uzastopnih sezona upisao dvoznamenkasti broj golova u ligama petice.

Konačnih 3:0 postavio je 19-godišnji Bjelokošćanin Chaka Traorè u 88. minuti, svojim prvijencem u seniorskom nogometu.

Šestom uzastopnom utakmicom bez poraza te četvrtom uzastopnom u domaćem prvenstvu, Milan je učvrstio treće mjesto na ljestvici Serie A, dok Empoli, koji za pobjedu ne zna u posljednjih sedam susreta, tavori u zoni ispadanja s tek 13 osvojenih bodova.

Komentari

Povezano