Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Giroud potopio PSG i postavio novi rekord

Nakon što su u ranijem terminu nogometaši Borussije Dortmund svladali Newcastle rezultatom 2:0, u drugoj utakmici skupine F su se sastali Milan i PSG. Domaća momčad je na San Siru slavila s 2:1 te je time dodatno zakomplicirano stanje u skupini.

Već u šestoj minuti bilježimo prvu ozbiljniju prijetnju na susretu. Rafael Leao se lagano oslobodio Achrafa Hakimija na lijevom krilu nakon čega je ubacio prizemno za Rubena Loftus Cheeka, međutim njegov udarac odlazi visoko iznad gola. Dvije minute kasnije je PSG pokrenuo kontranapad koji je okončan mlakim udarcem Kylliana Mbappea s ruba šesnaesterca kojeg je Mike Maignan lagano obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani su poveli u devetoj minuti. Nakon udarca iz kuta, Marquinhos je prenio loptu glavom s prve vratnice na drugu gdje je neobjašnjivo potpuno sam ostao Milan Škrinar, a Slovak nema nikakvih problema kod postizanja pogotka iz velike blizine za 1:0. Bio je to njegov prvi pogodak u 20. nastupu protiv Milana, dok je PSG nastavio niz od trenutno 48 uzastopnih utakmica grupne faze Lige prvaka s postignutim pogotkom što je apsolutni rekord natjecanja.

U 11. minuti je Milan mogao doći do izjednačenja, ali Yunus Musah s 13-14 metara šutira ravno u vratara Donnarummu. Ipak, samo par trenutaka kasnije “Rossoneri” u tome i uspijevaju. Rafael Leao je pokrenuo napad dodavši na lijevo krilo za Oliviera Girouda čiji snažni udarac brani Donnarumma, ali lopta se odbija visoko u zrak i dolazi na noge Leau koji poentira za 1:1. Bio je to prvi pogodak Milana ove sezone u Ligi prvaka.

U 25. minuti je Mbappe izašao 1 na 1 s Maignanom, ali njegov udarac u bliži kut odlazi pokraj gola, dok je dvije minute kasnije Ousmane Dembele krasno odapeo sa 17 metara, no njegov udarac završava na gredi. Dok je još trajao isti napad, Loftus Cheek je oduzeo loptu te je povukao kontranapad Milana, dodao za Girouda čiji udarac u konačnici završava u vanjskom dijelu mreže.

Do kraja iznimno uzbudljivog prvog poluvremena smo vidjeli još dvije opasnosti kraj gola PSG-a, no udarci Fikaya Tomorija iz slobodnog udarca i Rafaela Leaa nisu završili u mreži. Tako se na predah otišlo s 1:1, a svi koji su odlučili pogledati ovaj susret, nisu imali za čime žaliti. Vidjeli smo ukupno 22 udarca te čak 10 koji su išli u okvir gola uz kombinirani xG od 2.65.

U 50. minuti je Donnarumma kapitulirao po drugi put. Nakon centaršuta s desne strane koji je prohujao pokraj svih, na travnjaku su u petercu ostali ležati Rafael Leao i Achraf Hakimi, no nije bilo prekida susreta, već je Theo Hernandez uputio fantastičan ubačaj s lijeve strane na koji natrčava Giroud i glavom zakucava loptu za vodstvo Milana od 2:1 i erupciju oduševljenja na San Siru. Giroud je tim pogotkom, s 37 godina i 38 dana na leđima, postao najstariji Francuz koji je zabio pogodak u Ligi prvaka. Dosadašnji rekord je bio u vlasništvu Laurenta Blanca koji je 2002. godine zabio Olympiacosu u dobi od 36 godina i 338 dana.

Theo Hernandez je u 63. minuti izveo jako precizan slobodan udarac s velike udaljenosti, ali Donnarumma je ovog puta bio spreman na taj pokušaj te je upisao novu obranu. Dugo nismo vidjeli nešto konkretno od PSG-a u napadu pa tek u 69. minuti Mbappe prolazi kao brzi vlak po lijevom krilu i ulazi u kazneni prostor Milana, međutim uspio je tek uputiti udarac iz dosta skraćenog kuta što je Maignan lagano obranio i poslao u korner.

Parižani praktički nisu postojali u drugom poluvremenu, a susret je mogao biti riješen u 85. minuti kada je Noah Okafor, samo par sekundi poslije ulaska u igru, uputio vrlo nezgodan udarac ka vratima Donnarumme, ali Talijan je siguran. Nakon kornera je ponovno Švicarac uputio udarac, no on odlazi preko gola.

Ta im se prilika mogla osvetiti u 89. minuti nakon što je Kang In Lee zaplesao u kaznenom prostoru Milana, ali njegov udarac odsjeda na vratnici. Bio je to drugi pogođeni okvir gola na utakmici za PSG. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao te se Milan pobjedom vratio u igru za prolazak dalje.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano