Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Glavomet Atletica za prvi poraz Reala ove sezone

Velikim derbijem večeras je zaključeno šesto kolo La Lige. U El Madrileñu su do punog plijena stigli nogometaši Atletico Madrida koji su s 3:1 svladali Real Madrid.

Domaći nogometaši su utakmicu otvorili na fenomenalan način. Već u četvrtoj minuti je Samuel Lino uputio kirurški precizan centaršut za Alvara Moratu koji se samo naklonio za vodstvo Atletica od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog gola je Real preuzeo terensku inicijativu, ali “Rojiblancosi” u 18. minuti udvostručuju prednost na sličan način samo su glavne uloge promijenjene. Ovog puta je centaršut s lijeve strane uputio Saul Niguez, a glavom zabija Antoine Griezmann.

Real je smanjio na 2:1 u 35. minuti nakon fantastičnog pogotka Tonija Kroosa u bliži kut mreže Jana Oblaka te se tim rezultatom i otišlo na predah. Kroos se tako odvojio od Mesuta Ozila (27) te je s 28 pogodaka ostao samostalan na drugom mjestu ljestvice najboljih njemačkih strijelaca u dresu Real Madrida u La Ligi. Prvi je, naravno, Uli Stielike s 50.

Tek što se krenulo s centra, Atletico se vraća na dva pogotka prednosti. Antoine Griezmann je dobio loptu na 20-ak metara od gola Reala, odložio ju na lijevo krilo za Saula Nigueza koji ubacuje za Alvara Moratu, a španjolski napadač postiže svoj drugi gol na utakmici. Bio je ovo jubilarni 300. Niguezov nastup u La Ligi te prva utakmica u kojoj je upisao više od jedne asistencije.

Tako je domaća momčad zabila praktički tri identična gola, a ističemo kako je ovo prva utakmica u kojoj je Real Madrid primio barem tri pogotka glavom još od 18. ožujka 2018. godine kada su na taj način primili tri gola od Girone. S druge strane je ovo prva utakmica Atletico Madrida u kojoj su postigli tri pogotka glavom nakon 3. siječnja 2015. godine kada su tako počastili Levante.

Prema očekivanjima, Real je nakon toga imao kontrolu nad utakmicom, no nisu kreirali veliku priliku. Većinom su to bili pokušaji s distance pa su tako pokušavali Aurelien Tchouameni, Toni Kroos i Antonio Rudiger, no bezuspješno.

Na kraju je Atletico Madrid slavio s 3:1 ostavivši tako katalonski duo, Barcelonu i Gironu, na vodeća dva mjesta prvenstvene ljestvice sa 16 bodova, dok je Real Madrid ostao treći s 15. Atletico je pritom skočio na peto mjesto s 10 bodova uz utakmicu manje.

Komentari

Povezano