Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Glupost Balerdija odlučila dvoboj Nice i Marseillea

U trećem susretu 9. kola francuske Ligue 1 na Allianz Rivieri snage su odmjerili Nice i Marseille. Obje ekipe ušle su oprezno u susret te se igra uglavnom odvijala na sredini terena. Nice je uspjela minimalno slaviti 1:0.

Prvo kakvo-takvo uzbuđenje vidjeli smo u 17. minuta susreta, kad je domaći vratar Marcin Bulka u posljednji trenutak očistio jedno kratko vraćenu loptu ispred Ismaile Sarra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegalac je opet u prvom planu osam minuta poslije, prima loptu usamljen na desnoj strani te poentira, no pomoćni sudac signalizira zaleđe. U 40. minuti prvi pokušaj domaćina, Terem Moffi namjestio se otprilike s dvadeset metara i šutirao od bloka malo pokraj desne vratnice. U posljednjim trenutcima prvog dijela za domaće je pokušao Morgan Sanson, ali njegov pokušaj uspješno je blokirao stoper gostiju Chancel Mbemba.

Početkom drugog dijela prva je zaprijetila Nice, Gaetan Laborde pucao je s ruba šesnaesterca malo preko vrata. U 59. minuti susreta dogodila se jedna pomalo bizarna situacija. Naime, gostujući vratar Pau Lopez nakon ispucavanja jedne lopte ostao je ležati i nije mogao nastaviti s igrom.

Umjesto njega ušao je rezervni vratar, Ruben Blanco. Tri minute kasnije vidjeli smo prvi udarac u okvir domaćeg gola. Marokanac Amine Harit dobro je tukao glavom, no istaknuo se vratar Marcin Bulka koji je krajnjim naporom izvukao loptu iz donjeg desnog kuta. U 73. minuti vidjeli smo dotad najbolju priliku utakmice.

Obrana Nice loše je postavila offside zamku, lopta je došla do Pierrea-Emericka Aubameyanga koji u situaciji jedan na jedan s vratarom pogađa samo lijevu vratnicu. Marseille je u 78. minuti ostao s igračem manje nakon što je stoper Leonardo Balerdi u samo tri minute zaradio dva žuta kartona.

Iz tog prekida domaćin je poveo pogotkom Evanna Guessanda, koji je bio najviši nakon ubačaja s desne strane. Najbolju priliku za povratak u susret gosti su imali u 89. minuti. Jordan Veretout poslao je odličnu dugu loptu za Ilmana Ndiayea, koji sa sedam metara iskosa puca malo pokraj vrata.

Ovom pobjedom Nice je došla do prvog mjesta s 19 osvojenih bodova. Valja napomenuti kako momčad Francesca Fariolija u ovoj sezoni još ne zna za poraz. Marseille je porazom ostao na 12 osvojenih bodova te se nalazi na 7. mjestu prvenstvene ljestvice.

Komentari

Povezano