Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo poražen u finalu Challengera

Borna Gojo nije uspio doći do naslova na Challengeru u Murciji. Tamo je od njega s 2-0 u setovima bolji bio 116. na ATP ljestvici Talijan Matteo Arnaldi. Imao je Gojo svoje šanse kroz meč, ali je u ključnim trenutcima griješio te na kraju ostaje bez naslova.

U prvom setu oba tenisača su većinom mirno držala svoj servis. Tako je bilo sve do desetog gema kada Arnaldi uspjeva uzeti servis Goji te osvaja set sa 6:4. Gojo je najveću šansu propustio kod rezultata 2:2 kada je imao 0:40, ali nije uspio uzeti servis Talijanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set Borna otvara odlično i uspjeva oduzeti servis Talijanu odmah na početku. Nakon toga je mirno držao svoj servis, a pri rezultatu 4:2 i drugi puta uzima gem na servis Arnaldija i činilo se kako je izjednačenje u setovima neminovno. No, Gojo se tada ugasio i krenuo previše griješiti, a Arnaldi je podigao razinu igre i u sekundi se od rezultata 5:2 za Goju došlo do 6:5 za Talijana prije nego se ušlo u tie-break.

Tamo se Talijan odmah odvojio na 4:1 s mini breakom nakon Gojine loše procjene. Tada Borna uzvraća i s tri uzastopna poena dolazi do 4:4. Pri rezultatu 5:4 za Arnaldija Gojo nakon dva odlična prva servisa griješi u nastavku poena i Talijan sa 7:4 u tie-breaku dolazi do naslova.

Šteta za Bornu koji je definitivno mogao više, pogotovo u drugom setu, ali je svejedno dobar tjedan iza njega. Idući tjedan Gojo će igrati Challenger u Madridu, a s ovotjednim nastupom si je osigurao skok od deset mjesta na ATP ljestvici te će od sutra biti 107. igrač svijeta.

Komentari

Povezano