Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo poveo pa izgubio od čileanskog kvalifikanta

Nakon što je ekspresno poražen u prvom kolu prošlotjednog turnira u Hong Kongu, Borna Gojo je rano jutros po hrvatskom vremenu odigrao meč prvog kola ATP turnira u novozelandskom Aucklandu. Nažalost, i tu je zapeo u prvom kolu nakon što je sa 6:1 3:6 2:6 bolji bio Čileanac Alejandro Tabilo koji je nastup u glavnom ždrijebu izborio kroz kvalifikacije.

Prvi set nije slutio na tako nešto jer je Splićanin igrao na visokom nivou. Imao je 11 winnera uz samo šest neprisiljenih pogrešaka te je Tabilu prepustio samo sedam poena na primanju servisa, dok je realizirao obje break lopte koje je iznudio za uvjerljivih 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna što bi bilo da je Borna kod 2:2 u drugom setu iskoristio break loptu jer je nakon toga kazna uslijedila već u narednom gemu u kojem Čileanac dolazi do prve prilike za break u meču te ju odmah iskorištava. Iako je Borna imao novu break priliku za povratak u set kod zaostatka od 5:3, Tabilo se izvukao i na kraju osvojio drugi set sa 6:3.

Nakon drugog seta je Gojo pozvao i liječnički timeout, a problem s njegovim otežanim kretanjem je Tabilo iskoristio pa je ekspresno poveo s 4:0 i za Goju više nije bilo povratka. U konačnici je treći set izgubio sa 6:2 za novo rano ispadanje s turnira.

Gojo je meč okončao s 13 as servisa i 29 winnera, ali i sa šest dvostrukih pogrešaka te 24 neprisiljene. S druge strane, Tabilo je imao 10 as servisa bez ijedne dvostruke, a omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka mu je bio 25-16 uz to što je iznudio tri break lopte i sve tri iskoristio.

U odnosu na početak sezone koju je otvorio na 72. mjestu ATP ljestvice, Gojo je već sada izgubio 19 pozicija te na ”live rankingu” drži 91. mjesto. Tabilo će u drugom kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Christophera Eubanksa i Botica Van De Zandschulpa.

Komentari

Povezano