Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo rastužio Veselog i izborio osminu finala US Opena

Nakon pobjeda nad Hugom Dellienom i Mackenzie McDonaldom, večeras se nastavio turnir iz snova za Bornu Goju. On je u trećem kolu US Opena s 3-0 u setovima svladao Jirija Veselog te je tako dodatno poboljšao najbolji rezultat karijere na Grand Slamu.

Borna je prvi set odigrao majstorski. Osvojio je svih 16 poena nakon ubačenog prvog servisa te Veselom nije dopustio niti jednu priliku za break. S druge strane, kod 4-3 je imao tri break prilike, ali je sve tri Čeh spasio izvrsnim prvim servisima, međutim kod 5-4 je ipak kapitulirao pa je hrvatski tenisač prvi set dobio sa 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo je drugi set otvorio suvereno osvojenim servis gemom te je na samom početku imao tri break prilike za oduzimanje servisa protivniku, ali ponovno se Čeh iskazao na servisu kada je bilo najpotrebnije pa je izjednačio na 1-1. Krucijalan break drugog seta, Gojo pravi kod 4-3 nakon što je Vesely zaredao par neprisiljenih pogrešaka koje su i obilježile set. Češki tenisač ih je, u setu kojeg je izgubio sa 6-3, napravio ukupno 15.

U trećem setu je naš drugi reket u dva navrata oduzeo servis Čehu te je na kraju slavio s uvjerljivih 6-4 6-3 6-2.

Gojo je meč okončao s čak 90% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa (47/52), odservirao je 12 aseva te Čehu nije dopustio niti jednu break priliku. Također je imao i 34 winnera uz tek 12 neprisiljenih pogrešaka što su zaista impresivne brojke.

Borna je večerašnjom pobjedom postao tek peti Hrvat od samostalnosti koji je izborio osminu finala US Opena. Na tom popisu se pridružio Goranu Ivaniševiću, Ivi Karloviću, Bornu Ćoriću te osvajaču Marinu Čiliću.

Njegov četvrti protivnik u New Yorku će zasigurno biti Srbin, a u trenutku pisanja nije poznato hoće li to biti Novak Đoković ili Laslo Đere.

Komentari

Povezano