Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo rutinski svladao Karatseva u prvom kolu Beča

Hrvatski tenisač Borna Gojo je opravdao pozivnicu organizatora te je u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Beču svladao 37. tenisača svijeta Aslana Karatseva sa 6:3 6:3.

Karatsev je na meč došao iz Tokija gdje je proteklog vikenda igrao finale u kojem je izgubio od Amerikanca Bena Sheltona s 2-0 u setovima što je svakako bila olakotna okolnost za hrvatskog bombardera. Ipak, daleko od toga da je samo to bio uzrok Gojine današnje pobjede jer je odigrao gotovo perfektan meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je meč otvorio s 12 uzastopnih ubačenih prvih servisa na što Rus nije imao nikakav odgovor, dok mu je usput oduzeo i jedan servis gem za ugodnih 4:2. Mogao je Gojo doći do drugog breaka pri tom rezultatu, ali Karatsev uspijeva spasiti tri break prilike i ostati u setu.

Gojo je u konačnici do drugog breaka stigao u sljedećem gemu kada je Karatsev na break lopti napravio dvostruku pogrešku za konačnih 6:3. Borna je prvi set okončao s 92% osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, 8 winnera i tek jednom neprisiljenom pogreškom. Gotovo da ne može bolje.

Na početku drugog seta je Gojo lagano osvojio prva dva servis gema, dok je do breaka došao tako što mu je ruski tenisač poklonio sva četiri poena. Karatsev je u jednom gemu uspio napraviti tri neprisiljene pogreške te jednu dvostruku.

Kod vodstva od 5:2, Borna je imao tri vezane break i meč lopte, međutim Rus se diže iz mrtvih i uspijeva osvojiti taj gem. Nadalje, u sljedećem gemu dolazi do 15:40 i dvije break prigode za povratak u meč, ali onda Gojo pogađa par ”bombi” od prvih servisa i dolazi do zaslužene pobjede od 2-0 u setovima.

Splićanin je meč okončao sa 6 as servisa, 18 winnera i tek dvije neprisiljene pogreške. Sada ga u drugom kolu čeka 12. tenisač svijeta – Amerikanac Tommy Paul.

Komentari

Povezano