Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo stigao na dvije pobjede od ulaska u TOP 100

Hrvatski tenisač Borna Gojo je protekle večeri u američkom Stanfordu izborio četvrtfinale Challengera. On je poslije preokreta svladao Amerikanca Alexa Michelsena sa 4:6 6:4 7:6 nakon gotovo dva i pol sata tenisa.

Nije meč dobro počeo za Goju jer mu je Amerikanac oduzeo već prvi servis gem te je poveo s 2:0, a imao je i dvije break prilike za dvostruki break kod vodstva od 3:1, no Gojo ih je ipak uspio spasiti. Drugi hrvatski reket nije uspio tijekom gotovo cijelog seta zaprijetiti Amerikancu, sve do gema u kojem je Michelsen servirao za set. Tada je Borna došao do dvije vezane break prilike, ali Michelsen s četiri osvojena poena u nizu uzima prvi set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je u drugom setu morao spašavati ukupno čak četiri break lopte te je uspio u tome čime je ostao u meču. I onda je, kod vodstva od 5:4, došao do dvije vezane break lopte koje su ujedno bile i set lopte. Amerikanac je uspio spasiti te dvije, no treća je bila sreća za Goju jer je izjednačio na 1-1 u setovima tako što je Michelsen napucao lopticu u out.

Treći set je tekao u mirnom tonu sve do rezultata od 4:4 kada Gojo čini nekoliko uzastopnih pogrešaka pa Michelsen stiže do dvije vezane break lopte koje su se mogle smatrati i meč loptama s obzirom na situaciju na semaforu. Prvu je spasio servis-winnerom, a drugu tako što je Amerikanac poslije duže izmjene izbacio forehand u out. U konačnici je Borna tek treću prednost kapitalizirao za vodstvo od 5:4.

Na kraju je o pobjedniku ovog meča odlučivao tiebreak trećeg seta, a Gojo ga je otvorio neprisiljenom pogreškom i to na svom servisu. Michelsen je poveo s 2:0 na startu odlučujuće igre, ali onda najprije čini dvostruku pogrešku pa onda Gojo s dva fantastična servisa (servis-winner i as) prelazi u vodstvo od 3:2. Na tom valu je Gojo došao do nova dva “mini-breaka” poslije nove dvije pogreške Amerikanca, a nakon novog servis-winnera, došao je do vodstva od 6:2 i četiri meč lopte.

Prvu nije iskoristio, no onda mu je Michelsen još jednom olakšao posao poslavši novi forehand u out za konačnih 7:3 u tiebreaku. Borna je ovom pobjedom skočio na 105. mjesto ATP ljestvice te bi u SAD-u napokon mogao probiti barijeru zvanu TOP 100. Za taj uspjeh je potrebno da se domogne finala, a protivnik u četvrtfinalu će mu biti Francuz Constant Lestienne.

Komentari

Povezano