Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo tijesno poražen od Tsitsipasa

Hrvatski tenisač Borna Gojo je poražen u današnjem četvrtfinalu ATP turnira u Beču. Rezultatom 7:6 7:5, bolji je bio Stefanos Tsitsipas.

U vrlo izjednačenom meču vidjeli smo tek tri breaka. U prvom setu su oba tenisača po jednom oduzimala servis protivniku pa je pobjednik odlučen u tiebreaku. Tamo je Gojo poveo s 3:0, ali se Tsitsipas ekspresno vratio na 3:3. Splićanin je posljednje vodstvo imao kod 4:3 jer nakon toga Grk osvaja četiri poena u nizu te osvaja prvi set sa 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su oba tenisača poprilično lagano osvajala svoje servis gemove (izuzev Tsitsipasovog prvog u kojem je Gojo izborio dvije break prilike koje nije iskoristio) sve do 5:5 kada sedmi tenisač svijeta dolazi do tri vezane break lopte te drugu iskorištava za break. Gojo je imao priliku nadoknaditi taj zaostatak, međutim ne uspijeva iskoristiti tri vezane break lopte za odlazak u tiebreak i gubi meč s 2-0 u setovima.

Usprkos porazu, Gojo je nastupom u Beču skočio na 73. mjesto ATP ljestvice što je njegov novi najbolji plasman karijere. S druge strane, Tsitsipasa u polufinalu očekuje dvoboj protiv velikog rivala Daniila Medvedeva koji je u prvom četvrtfinalu s 2-1 u setovima svladao Karena Khachanova.

Komentari

Povezano