Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gojo zaustavljen u prvom kolu Wimbledona

Nakon što je po prvi put u karijeri izborio izravan ulazak u glavni ždrijeb Grand Slama, Borna Gojo je u prvom kolu Wimbledona izgubio od Maximilliana Marterera s 3-1 u setovima.

Gojo i Marterer su s popriličnom lakoćom osvajali svoje servis gemove pa smo do Gojinog vodstva od 4:3 vidjeli samo jedan gem u kojem je primač servisa osvojio više od jednog poena. Nakoj toga je hrvatski tenisač došao do dvije break lopte te je iskoristivši drugu poveo s 5:3 te je servirao za set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prethodna dva servis gema osvojio bez ijednog izgubljenog poena, Borna je uspio izgubiti sljedeća dva servis gema te je vodstvo od 5:3 ubrzo pretvorio u gubitak seta od 5:7.

Drugi set je bio još izjednačeniji te je odlučen u tiebreaku. Poveo je Borna na samom početku s 2:0, no Nijemac je jako brzo poravnao na 2:2. Sljedeći “mini-break” smo vidjeli tek pri Gojinom vodstvu od 9:8 nakon duge izmjene koja je rezultirala izjednačenjem na 1-1 u setovima.

Kod vodstva Marterera od 1:0 u trećem setu uz tri vezane break prilike za Nijemca, kiša je prekinula meč.

Kada su se tenisači vratili na teren, Marterer je napravio break za 2:0 te je kod 3:0 imao nove četiri break prilike, ali ih je Gojo spasio. Nije Nijemac imao nikakvih problema u čuvanju te prednosti pa je treći set dobio sa 6:3.

U četvrtom setu je Gojo imao tri break prilike u prva dva Nijemčeva servisa, no nije ih iskoristio, a kazna je ubrzo uslijedila jer mu je Nijemac oduzeo servis kod rezultat od 2:2 i više nije bilo povratka.

Marterer je na kraju četvrti set osvojio sa 6:4 te je izborio drugo kolo Wimbledona, dok je Gojo ostao na jednoj pobjedi na Grand Slamu – onoj iz prvog kola prošlogodišnjeg Roland Garrosa.

Komentari

Povezano