Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Golijada dvaju Borussija, Leverkusen i dalje na vrhu

Dvanesto kolo njemačke Bundeslige i najnapučeniji termin subotom popodne ispunio je standardno visoka očekivanja koja imamo od najvišeg razreda njemačkog nogometa.

Dvoboj dvaju Borussija pružio nam je sjajno prvo poluvrijeme u kojem su gosti iz Mönchengladbacha izvrsno otvorili utakmicu i u 28. minuti vodili 0:2 preko Rocca Reitza i Kouadija Konéa. Domaćin je u samo 15 u potpunosti preokrenuo susret, te od 30. do 45. minute preko Marcela Sabitzera, Niclasa Füllkruga i Jamieja Bynoe-Gittensa stigli do 3:2. U samoj završnici susreta je Donyell Malen dodao četvrti pogodak za Dortmund i potvrdio pobjedu Crno-žutih za priključak Stuttgartu koji u kasnijem terminu dočekuje Eintracht Frankfurt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Freiburg i Darmstadt riješili su utakmicu u prvom poluvremenu, Mathias Honsak zabio je za vodstvo gostiju, a Lucas Höler izjednačio na 1:1 što je bio i konačni rezultat. U osvajanju boda Darmstadta sudjelovali su i naš Matej Maglica koji je odradio cijelu utakmicu, te Bartol Franjić koji je odigrao drugo poluvrijeme.

Union Berlin je prije reprezentativne pauze prekinuo niz uzastopnih poraza u svim natjecanjima remijem u Napulju, a sada su prekinuli i negativan bundesligaški niz. Ipak, krenuo je vodstvom Augsburga preko Ermedina Demirovića, da bi Union prvo promašio penal u 58. minuti kada je neprecizan bio Robin Knoche, a zatim i dramatično u 88. minuti izjednačili zahvaljujući Kevinu Vollandu. Josip Juranović za berlinsku je momčad odigrao posljednjih 15 minuta, u gostujućem kadru nije bio ozlijeđenog Davida Čoline, dok je Dion Drena Beljo prosjedio cijeli susret.

Svoj brutalan niz nastavili su i nogometaši Bayer Leverkusena koji su s uvjerljivih 0:3 napustili Bremen. Mrežu Werdera načeo je autogolom Olivier Deman već u 9. minuti, a Jeremie Frimpong udvostručio je vodstvo u 43. Jedan od najraspoloženijih bekova Europe Alejandro Grimaldo zabio je u drugom poluvremenu za konačnih 0:3. Josip Stanišić s klupe je odgledao pobjedu svojih klupskih kolega i povratak na vrh Bundeslige.

Wolfsburg našeg Nike Kovača upisao je vrijednu pobjedu nad RB Leipzigom. Već u 9. minuti Jonas Wind zabio je za 1:0, a s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme. Yussuf Poulsen izjednačio je u 52. minuti, a Brazilac Rogério u 66. zabio za konačnih 2:1. Lovro Majer odigrao je 76 minuta u pobjedi Vukova.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano