Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Golijada Empolija i Sassuola, Frosinone u finišu do pobjede

Sjajne smo utakmice mogli vidjeti u nedjeljnom popodnevnom terminu talijanske Serie A. Dvije utakmice 13. kola tako su nam obje ponudile mnoštvo zanimljivosti dok je jedna bila prava golijada.

U ogledu Frosinonea i Genoe domaćin je stigao u vodstvo u 34. minuti preko Matíasa Souléa. 20-godišnji Argentinac na posudbi iz Juventusa igra i više nego dobru sezonu, bio mu je ovo šesti gol u 11 utakmica u dresu Kanarinaca. Ipak, vodstvo je trajalo samo četiri minute, a tada je Ruslan Malinovskij fenomenalnim dalekometnim udarcem poravnao rezultat na 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je odlučen u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, kada Ilario Monterisi zabija za konačnih 2:1 i veliko slavlje domaćina. Kapetan gostujuće momčadi Milan Badelj zamijenjen je u 88. minuti, dok je Karlo Lulić pobjedu Frosinonea odgledao s klupe za pričuve.

Golovi su kišili u dvoboju Empolija i Sassuola, a izuzetno je zanimljivo bilo već u samom startu dvoboja. Francesco Caputo već je u 3. minuti realizirao kazneni udarac za 1:0, da bi Andrea Pinamonti samo šest minuta kasnije zabio za 1:1. Matheus Henrique u 20. minuti preokrenuo je rezultat u korist gostiju, da bi pet minuta kasnije Jacopo Fazzini zabio za 2:2.

Drugo je poluvrijeme pripalo Domenicu Berardiju koji je prvo u 66. minuti zabio s kreča za novo vodstvo Neroverda, a zatim i u 92. minuti za konačnih 3:4 i završni pečat na ovaj sjajni susret. Prije toga je u 86. minuti Viktor Kovalenko zabio za 3:3 i Empoliju donio nadu koja je na kraju ipak bila uzaludna. Martin Erlić u pobjedu je ugradio svih 90 minuta na terenu.

Istaknimo talismana Sassuola Berardija koji je stigao do 120. pogotka u Serie A, čime se na vječnoj listi strijelaca izjednačio s legendarnim Cristianom Lucarellijem na 53. mjestu. Što se tiče igrača koji su zabijali (i igrali) samo za jedan klub u najjačem razredu talijanskog nogometa, Berardi je nedavno preskočio Sandra Mazzolu, a sada su ispred njega još:

  • Francesco Totti / Roma (250)
  • Alessandro Del Piero / Juventus (188)
  • Giampiero Boniperti / Juventus (178)
  • Gigi Riva / Cagliari (156)
  • Ezio Pascutti / Bologna (130)
  • Roberto Bettega / Juventus (129)
  • Andrij Ševčenko / Milan (127)
  • David Trezeguet / Juventus (123)
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano