Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gonzalo Garcia više nije trener Istre

Prema pisanjima Sportskih novosti, Gonzalo Garcia više nije trener Istre 1961. Urugvajski strateg je dogovorio raskid ugovora koji je originalno trebao trajati do kraja iduće sezone.

Garcia je u Istri odradio posljednje dvije sezone te se zadnjih tjedana naslućivalo da je susret protiv Slaven Belupa bio posljednja Garcijina utakmica na klupi momčadi iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garcia je došao u Istru na ljeto 2021. godine. Prije angažmana u HNL-u, vodio je jednu sezonu Twente iz Nizozemske. Urugvajac je na  klupi Istre odradio 76 utakmica u svim natjecanjima. Upisao je 21 pobjedu, 22 remija te 33 poraza uz gol razliku 91:116. Od navedenih 76 utakmica, 71 je bila u HNL-u. Ova sezona je bila veoma uspješna za Istru te su završili na impresivnom 5. mjestu u ligi.

Urugvajac će ostati upamćen kao jedan od najuspješnijih trenera u modernoj povijesti Istre. Osim što je ove sezone Istra vodila bitku za mjesta koja vode u Europu, momčad Gonzala Garcije je igrala kvalitetan nogomet. Tijekom svog mandata u Istri, Garcia je koristio čak 62 igrača. Najviše nastupa su upisali Mlinar (68), Galilea (65) te Hujber (61). Što se tiče najboljih strijelaca, najviše golova su dali Beljo (20), Erceg (12) i Bakrar (8).

Komentari

Povezano