Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica bi uskoro trebala dobiti privatnog vlasnika

Osim što su na konferenciji za medije u Gorici predstavili novog trenera Marija Carevića, iz turopoljskog su prvoligaša najavili i veliku promjenu u vlasničkoj strukturi, tj. preoblikovanje iz Udruge građana u dioničko društvo.

Najavljenu promjenu, sukladno Statutu kluba, treba prvo odobriti Skupština kluba u ponedjeljak, no prema informacijama Germanijaka, riječ je tek o pravnoj formalnosti za čiju su potvrdu zadovoljeni svi preduvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donijeli smo jednoglasnu odluku na IO kluba, sada je sve na Skupštini. Prije toga smo definirali dolazak partnera koji će donijeti povećanje budžeta. Postoji rok do travnja ili svibnja kada se mora realizirati sva dokumentacija pretvorbe iz Udruge u dioničko društvo. I tada će biti poznat novi većinski vlasnik a koji će utjecati na bolju budućnost našeg kluba

Predsjednik Gorice Nenad Črnko

Najavio je sam Črnko već u nekoliko navrata kako je Gorici potreban privatan vlasnik jer on kao jedinu logiku za iskorak Gorice na višu razinu i općenito stabilnost vidi ulazak stranog kapitala u klub. Prokomentirao je predsjednik Gorice i kako je dugoročno neodrživo oslanjati se na izlazne transfere svake polusezone i kako se zahvaljuje Gradu Velika Gorica koji svake godine izdvaja između 300 i 400 tisuća € iz gradskog proračuna za financiranje kluba, no kako oni imaju budžet od nekoliko milijuna € kojeg moraju zatvarati na druge načine.

Što to konkretno znači, otkrio je:

Naš budžet bi trebao biti veći za nekoliko milijuna eura u tih prvih šest, sedam mjeseci. To će donijeti mirnoću i lakše planiranje. Velika Gorica je potentna sredina. Mlad smo prvoligaš, dolazi nam kamp i Grad zaslužuje stabilnog prvoligaša. Kada igrate dobro, nitko ne pita tko je predsjednik kluba. Vjerujem da će ovo biti nova stranica, samo da stabilno završimo sezonu i uđemo u fazu kada nitko neće pitati tko vodi klub već da na tribinama imamo nove generacije navijača

Još uvijek nije definirano hoće li postojeća upravljačka strukture, uključujući i Črnka, biti maknuta, a o svemu bi više informacija trebalo biti dostupno tijekom sljedećih dana i tjedana.

Komentari

Povezano