Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica bolja od Istre za skok na drugo mjesto, Bjelanović ”počastio” Jovića biranim riječima

Nakon što su deveto kolo SuperSport HNL-a u petak otvorili Osijek i Varaždin remijem od 1:1 na Opus Areni, program je nastavljen današnjom utakmicom između Istre 1961 i Gorice.

Na Aldo Drosini su nogometaši Gorice slavili s minimalnih 1:0 za nastavak pobjedničkog niza. Jedini pogodak na susretu je postigao Valentino Majstorović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petoj minuti je Ante Erceg dao prekrasno dodavanje u prostor za Advana Kadušića koji izlazi 1 na 1 na Ivana Banića, međutim njegov udarac odsjeda na gredi. Igralo se itekako dinamično na otvaranju, a u 20. minuti u kaznenom prostoru Gorice pada Moris Valinčić nakon udarca Marija Maloče po njegovom stopalu. Fran Jović na prvu nije intervenirao, no onda se uključio VAR pa je sudac išao i sam provjeriti situaciju, ali ni to nije promijenilo njegovu prvotnu odluku te je ponovno pokazao na korner.

Pet minuta kasnije je Valinčić prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i uposlio Kadušića, ali on ne uspijeva uputiti konkretan udarac ka Baniću. U 34. minuti bilježimo prvu veću prijetnju vratima Lovre Majkića. Raspopović je s desne strane uposlio Vukovića čiji udarac glavom brani vratar Istre 1961.

Dvije minute kasnije – Gorica vodi. Ovog puta je centaršut s lijeve strane uputio Dino Štiglec, a pogodak glavom iz blizine postiže Valentino Majstorović za prednost gostiju od 1:0. Pokazat će se to i konačnim rezultatom prvog dijela.

Na kraju prvog poluvremena, kada su igrači Istre 1961 i Gorice odlazili u svlačionice, a sudac Fran Jović u pratnji zaštitara napuštao teren, do njega je prišao sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović koji ga je propisno izvrijeđao. Bjelanović je Joviću poručio da je “smeće i da više ne dolazi u Pulu ovako suditi”.

Tijekom 25 minuta drugog dijela nismo vidjeli praktički ništa konkretno i vrijedno spomena. Tek u 73. minuti je Goričin Munskgaard uputio udarac s 18 metara, no on odlazi pored vratnice. Otprilike pet minuta kasnije je Istrin Mario Čuić probao udarcem glavom sa 16 metara iznenaditi Banića, ali nije u tome uspio.

Veliku priliku za izjednačenje je u 83. minuti imala domaća momčad, ali udarac glavom Maria Čuića nakon ubačaja Matea Lisice odsjeda na gredi. Nastavili su Puležani napadati, a tri minute potom najprije Čuić gađa u Banićev lijevi kut što ovaj brani, a nakon toga Ekong dolazi do odbijanca, ali i njegov udarac brani Banić. Neće ta obrana ući u službenu statistiku jer je oglašeno zaleđe.

Gorica se uspješno obranila do kraja te je trećom uzastopnom pobjedom skočila na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s 15 osvojenih bodova koliko u ovom trenutku ima i vodeći Hajduk koji ima utakmicu manje jer danas od 19:15 igra protiv Lokomotive.

Komentari

Povezano