Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica i Hajduk remijem bez golova zatvorili bogat HNL dan

Bogati dan Supersport HNL-a zatvorili su u Velikoj Gorici Gorica i Hajduk. Domaćini su u utakmicu ušli kao najbolja momčad kroz proteklih osam kola, a Splićani su u Goricu doputovali nakon prošlotjedne rutinske pobjede protiv Varaždina. U jednoj borbenoj, ali ne previše sadržajnoj utakmici na kraju je završilo bez pobjednika i golova.

Za prvo uzbuđenje na utakmici pobrinuo se u 17. minuti sudac Lovrić. Tada je Jan Mlakar poslao povratnu loptu koja je pogodila uklizalog Slavka Bralića u ruku i Lovrić je pokazao na bijelu točku. Ipak, javio se VAR koji je ustanovio da je ruka Bralića bila “potporna” i ništa od kaznenog udarca za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak minuta kasnije vidjeli smo i prvu nogometnu zanimljivost. Josip Mitrović je bio najviši na ubačaju i odličnim udarcem već svladao Ivana Lučića, ali je njegov udarac završio na stativi.

Hajdukova najbolja prilika došla je u 39. minuti. Ivan Banić je nesigurno reagirao na dalekometni udarac Filipa Krovinovića, a pokušaj Darija Melnjaka na odbijancu je otišao van kruga stadiona.

To je bilo više manje to od poprilično nesadržajnog prvog dijela. Hajduk unatoč ogromnom posjedu nije uspio pronaći rješenja za dupli blok Gorice koji je savršeno funkcionirao.

Bolje su zaigrali gosti na početku drugog dijela i u prvih šest minuta dva puta zaprijetili. Prvo je Mlakar nakon povratne lopte zatresao stativu, a onda je Banić dobro reagirao i obranio udarac Livaje koji je izašao sam pred njega.

Do novih prilika Hajduka čekali smo 68. i 70. minutu. Tada su Marko Livaja i Yassine Benrahou iz dobrih situacija nakon povratnih lopti pucali pored gola.

U 78. minuti Gorica je propustila najbolju priliku u drugom dijelu. Kristian Fućak je pobjegao Awaziemu koji je tražio prekršaj. Nakon toga se izborio za prostor pored Tonija Borevkovića, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:0. Gorica je ovim rezultatom dno ljestvice prepustila Šibeniku, a Dinamo je došao na korak od titule. U nedjeljnom srazu na Poljudu Dinamu je dovoljan neodlučeni rezultat za matematičku potvrdu novog naslova.

Komentari

Povezano