Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica i Varaždin remizirali u utakmici s pregršt šansi

Danas su nam na rasporedu posljednje dvije utakmice prvog kola SuperSport HNL-a. Prvi dvoboj je krenuo od 18:45 u kada je Gorica ugostila Varaždin.

Prošle sezone su Goričani imali dramatičnu sezonu u kojoj su se dugo borili za opstanak, a upravo su ga službeno izborili protiv današnjeg protivnika na istom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je živahan start utakmice u kojem smo vidjeli po jedno mini uzbuđenje na obje strane bez većih problema za vratare. Već u 6. minuti su domaćini mogli doći u vodstvo nakon što je s desne strane Nikola Vujnović poslao povratnu loptu na Valentina Majstorovića, ovaj se neometan sjurio prema vrataru gostiju Oliveru Zeleniki, međutim sto postotnu šansu Majstorović šalje pored gola.

Samo koji trenutak kasnije, lopta je završila u mreži iza Ivana Banića, no glavni sudac ovog susreta Duje Strukan je odmah svirao prekršaj u napadu i gol nije vrijedio. Minutu nakon je uslijedila nova šansa za domaćina. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta je došla do Merveila Ndockyta koji jako loše zahvaća loptu i šalje ju daleko od gola.

Ubrzo nakon, ponovno Gorica prijeti. Ovog puta nakon prekida, s desne strane je Jurica Pršir ubacio loptu koja je pronašla glavu Vujnovića, ali Zelenika je bio spreman na taj udarac i rezultat se i dalje ne mijenja.

U 27. minuti momčad Željka Sopića konačno dolazi do zasluženog vodstva. S desne strane je Momčilo Raspopović ubacio loptu koju je prsima do Vujnovića spustio Josip Mitrović, a ovaj se sjajno snalazi i posprema za prednost svoje momčadi od 1:0. Pri ovom golu je VAR morao intervenirati jer je bilo upitno da li je strijelac pogotka bio u nedozvoljenoj poziciji. Nakon malo dužeg pregleda snimki, VAR je odlučio da zaleđa nije bilo.

Gorica je nastavila s pritiskom i napadanjem, a nova sjajna šansa je stigla u 39. minuti nakon kornera kada je Vujnović poslao loptu pored gola. Odmah u sljedećem napadu smo konačno vidjeli nešto konkretnije od gostiju. S lijeve strane je fantastično ubacio Karlo Bručić, lopta je točno pronašla glavu Frana Brodića koji pogađa stativu te smo na poluvrijeme otišli s minimalnom prednošću Gorice.

Na početku drugog poluvremena oba trenera su se odlučili za promjene. Kod domaćeg sastava u igru je ušao Sven Blummel umjesto Valentina Majstorovića, dok su kod gostiju ušli Ante Vukušić i Dimitar Mitrovski, a iz igre su izašli Marin Pilj i Lovro Banovec.

U uvodnih 10 minuta drugog dijela utakmice, gosti su ostavili bolji dojam, ali nikako nisu uspjeli konkretno zaprijetiti vrataru Gorice.

U 80. minuti Varaždin je zasluženo došao do izjednačenja. Bili su bolji suparnik, Gorica se praktički neshvatljivo povukla i vrebala iz kontri, a gosti su odlučili krenuti po izjednačujući pogodak. S lijeve strane je ubacio Antonio Boršić, a glavom za izjednačenje je pospremio Fran Brodić.

Nismo dugo čekali na odgovor Gorice, nekako je u gužvi lopta došla do Mitrovića te je vjerojatno čisti pogodak sprječio Agon Elezi pravovremenim čišćenjem lopte.

Što se bližio kraj utakmice, sve više se gledao “run ‘n gun” nogomet; Kolarić je za gostujući sastav promašio čisti zicer, dok je sa druge strane Zelenika morao intervenirati na udarac Filipa Mrzljaka.

Do kraja susreta nije pao odlučujućo pogodak te su Goričani i Varaždinci uzeli po bod. Možda i najrealniji ishod utakmice s obzirom na to da je prvo poluvrijeme u potpunosti pripalo domaćinima, a drugo poluvrijeme su gosti bili agresivniji i konkretniji te zasluženo došli do izjednačenja.

Komentari

Povezano