Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica ispala iz lige, Zabok u razigravanje

Pravi spektakl gledali smo u posljednjem kolu Lige za ostanak košarkaške Premijer Lige. Zabok i Gorica trebali su pobjedu da bi izbjegli direktno ispadanje, a Alkaru bi uz pobjedu trebao i poraz jednog od konkurenata.

I to se i dogodilo – Gorica je izgubila od Dinama 79:73 te će u sljedećoj sezoni nastupati u drugom rangu hrvatske košarke, Prvoj Ligi. Gorica je u Draženovom domu vodila od prvog napada do konca 34. minute, kada je kapetan domaćina Hrvoje Garafolić zakucavanjem zaključio seriju 11:2 za rezultat na semaforu 57:55, a promjene u vodstvu do konca susreta nismo vidjeli. Garafolić je s 22 poena bio i najučinkovitiji igrač susreta, dok je prvi strijelac Gorice s 15 ubačaja bio Ivan Batur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabok je bio prilično uvjerljiv protiv Bosca, slavivši pred 300-tinjak gledatelja na svom parketu s 96:77. Bila je to jednosmjerna utakmica od samoga starta, koju je s 25 poena i 11 skokova obilježio Lukša Buljević, udarnog igrača Zaboka uz Marka Perovića koji je ubacio19 poena. Kod gostiju je još jednu sjajnu partiju pružio mladi Luka Krajnović postigavši 33 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija. Ova pobjeda donosi Zaboku razigravanje za ostanak u ligi, odnosno dvije utakmice protiv poražene momčadi iz finala Prve Lige.

Alkar je tako pobjedom na gostovanju kod DepoLink Škrljeva od momčadi koja je imala najmanje šanse za ostanak, ostala članom HT Premijer Lige i naredne sezone. Do konačnih, uvjerljivih 102:78 vodio ih je Imran Polutak s 24 poena, te Christian Peevy i Lovre Bašić s double-double učincima od 21 poena i 11 skokova, odnosno 18 poena i 12 asistencija. Kod domaćina, kojemu bi pobjeda donijela osmu poziciju i mjesto u doigravanju, se s 20 poena istaknuo Derryck Thornton.

Komentari

Povezano