Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica minimalnim slavljem prekinula crni niz

Uzbudljivo 24. kolo SuperSport HNL-a u Velikoj Gorici su zatvorili domaćin Gorica i Slaven Belupo. Bio je to dvoboj dvaju momčadi koje su susjedi na ljestvici s istim brojem bodova – 27. Značilo je to i da potencijalnom pobjedom mogu skočiti na peto mjesto ljestvice koje bi dijelili s Lokomotivom.

Nakon nekoliko eksperimenata s trojicom u zadnjoj liniji, trener domaće momčadi Dinko Jeličić vratio se preferiranoj formaciji s obrambenom četvorkom. Goričina kriza i dalje traje, pa je onda logično da vidimo i promjene u prvoj postavi u potrazi za prekidom negativnog niza. Promjene su se uglavnom ticale ofenzivne trojke koja “drži leđa” Timu Matavžu u vrhu napada. Zaigrali su tako od prve minute Josip Mitrović, Andrej Lazarov i Gabrijel Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijenjao je nešto i gostujući strateg Roy Ferenčina. Nije bilo kapetana Farmaceuta Tomislava Božića pa je u srcu obrane zaigrao Vinko Međimorec. U drugom nastupu u dresu koprivničkog kluba po prvi put je od početka krenuo Robert Murić na desnom krilu. Suprotnu je stranu pokrivao nekadašnji riječki kolega Adrian Liber.

Bilo je to zanimljivih uvodnih petnaestak minuta susreta u kojima su obje momčadi zaigrale hrabro i dočekale dobre prilike koje ipak nisu uspjeli realizirati, što zbog vlastite nepreciznosti i nespretnosti, a što zbog dobrih reakcija obaju vratara.

Narednih pola sata ritam utakmice ostao je na relativno visokoj razini, no obrane su konsolidirale svoje redove pa samo tako u tom periodu susreta loptu većinom gledali između dvaju šesnaesteraca. Posla zato za vratare i nije bilo.

Na početku drugog poluvremena zanimljivosti u šesnaestercima su se vratile na travnjak, a jedna takva u 60. minuti podarila nam je i prvi pogodak utakmice. Jurica Pršir izveo je korner s desne strane, Krešimir Krizmanić je odnio skok i loptu glavom spustio na nogu Matavža. Prekaljeni Slovenac je u jednom potezu pokazao svoje iskustvo, lijepo se okrenuo oko lopte i iz blizine poentirao za 1:0.

Nakon pogotka su se igrači Gorice povukli i čuvali vrijednu prednost, dok su u ofenzivni pohod krenuli gosti. Silan pritisak donio je neke prilike u noge igrača Slaven Belupa, no ipak nije urodio plodom. Gorica je tako nakon šest uzastopnih poraza, odnosno osam uzastopnih utakmica bez pobjede, konačno stigla do slavlja. Prvi je to gorički trobod još od 26. studenog prošle godine i 3:0 slavlja nad Rudešom.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano