Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica pobjedom okončala medeni mjesec Zorana Zekića

Nakon remija Lokomotive i Rijeke, 14. kolo SuperSport HNL-a nastavljeno je u subotu utakmicom Gorica i Osijeka. Susret je to kojem smo mogli prišiti i epitet derbija kola, s obzirom da su se u njemu sučelile četvrta i peta momčad lige. Gorica zasada igra sezonu iznad očekivanja i s pravom je trenutno u borbi za europske pozicije, dok je Osijek nakon poraza od Slaven Belupa i smjene trenera zaredao s četiri uzastopne pobjede koje su ga vratile u prije navedenu borbu.

Domaćin je napravio neke izmjene u usporedbi s utakmicom protiv Rijeke prošlog kola. Uz standardni stoperski par Momčilo Raspopović zaigrao je kao desni bek, a desno se nalazio i Alexander Munksgaard koji je “formalno” bio desno krilo. Triplicirao je Dinko Jeličić desnu stranu, pa je tako na ofenzivnoj bočnoj poziciji na toj strani zaigrao i Merveil Ndockyt. Jurica Pršir vratio se u vezni red, dok je u vrh napada vraćen Tim Matavž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su se pak nakon drugog poluvremena protiv Istre 1961 i formacije s četvoricom u obrani vratili na preferiranih 3-4-3. U prvoj postavi nije bilo Naila Omerovića koji je utakmicu započeo na klupi. Mjesto na desnom boku zauzeo je Šime Gržan, dok se Vedran Jugović prošlo kolo hat-trickom preporodio na poziciji lijevog krila, gdje je započeo i ovaj susret.

Zanimljivo i dinamično je započela utakmica, no prvu smo izraženu priliku vidjeli u 12. minuti. Tada je Filip Mrzljak teško pogriješio u predaji lopte, Ramón Miérez je istu uzeo i krenuo prema Goričinim vratima. Dodao je Argentinac do usamljenog Domagoja Bukvića desno a ovaj iz dobre pozicije pucao u vanjski dio mreže.

U 17. minuti zaustavljena je utakmica na nekoliko minuta, nakon što je Munksgaard kod jednog čišćenja lopte u nastavku starta pogodio i Miéreza koji se nalazio unutar domaćeg kaznenog prostora. Osječani su tražili kazneni udarac, a čak je i VAR soba pozvala glavnog arbitra Duju Strukana na pregled situacije, no Splićanin je ostao pri svojoj prvotnoj odluci da penala nema.

Povukao je krasnu kontru Osijek u 30. minuti, a pomalo je iznenađujuće stoper André Duarte bio taj koji je krenuo u trk s loptom preko više od polovice terena. Prvi pokušaj dodavanja je blokiran, a lopta je tada stigla do Bukvića koji je s desne strane i 30-ak metara udaljenosti ciljao suprotne rašlje, no krasan udarac je išao malo pored vrata.

Uspjela je nešto zakuhati i Gorica pred osječkim vratima. Dogodilo se to u 42. minuti nakon jedne greške glavnog suca, gdje je propustio dosuditi prekršaj za Osijek da bi onda dosudio isti za domaćin. Ubačaj iz slobodnog udarca s desne strane stigao je do usamljenog Dine Štigleca na lijevoj strani kaznenog prostora, njegov se niski ubačaj uz niz odbijanja kretao srcem šesnaesterca i kroz gužvu igrača obiju momčadi, no nisu Turopoljci uspjeli zapucati prema Marku Malenici.

I sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena i s prvim pravim udarcem na utakmici, Gorica stiže u vodstvo! Munksgaard je izveo dugi aut s desne strane, osječka obrana kratko izbila, ali samo do Matavža koji je loptu primirio i odložio za Štigleca, a on slabijom desnom nogom nisko gađa mrežu za 1:0!

Kao i protiv Istre kada je Osijek na poluvremenu također imao nepovoljan rezultat, Zoran Zekić je napravio dvije izmjene i pritom promijenio sustav igre. Jovan Manev i Bukvić ostali su u svlačionici, dok su njihova mjesta na terenu zauzeli Omerović i Kristijan Lovrić. Mijenjala je i domaća momčad, pretpostaviti ćemo zbog ozljede, a Marija Maloču zamijenio je Mateo Leš.

Odmah na početku drugog poluvremena Osijek stiže do izjednačenja! Gržan je s desne strane ubacio, obrana Gorica nije dobro reagirala, a sjajno se snašao Miérez koji je isprve opalio i zabio za 1:1. Ipak, VAR provjera pokazala je minimalno zaleđe napadača iz Resistencie, te je na semaforu ipak ostalo 1:0.

Uzvratila je Gorica udarac sjajnom prilikom u 52. minuti. Ndockyt je ispremiješao svoje čuvare na lijevoj strani, odigrao za Josipa Mitrovića, koji pak odlaže loptu za Pršira. Velikogorički kapetan našao se oko točke jedanaesterca bez čuvara, no iz sjajne pozicije pucao je točno u Malenicu! Lopta se nakon udarca opet našla Prširu u nogama, no ni iz drugog pokušaja nije ozbiljnije ugrozio osječka vrata.

Sljedeći bitan događaj utakmice bila je ogromna prilika Osijeka u 59. minuti. Oleksandr Drambajev prohujao je lijevim bokom, nisko ubacio paralelnu loptu koja je putovala kaznenim prostorom, stigla do Miéreza koji je bio u dobroj poziciji za udarac no odabrao je odigravanje povratne lopte za usamljenog suigrača. Lopta je ipak očišćena od Gorice, ona u padu pogađa Pršira u ruku, no domaća desetka bila je pod faulom Lovrića stoga VAR soba nije dalje intervenirala.

Izmijenjuju se prilike pred dvama golovima! Zapadna strana terena u Velikoj Gorici postala je promenadom, u 66. minuti je njome proletio Raspopović, sjajno ubacio za Matavža koji glavom s 15-ak metara snažno puca glavom, a lopta pogađa prečku i odbija se natrag u polje.

Bilježimo kratki intermezzo po pitanju prilika pred vratima, ali ne i intenzitetu prikazanog nogometa, sve do 77. minute kada Lovrić dobro ubacuje s lijeva a Jugović glavom minimalno skreće loptu koja odlazi malo preko vrata ukopanog Ivana Banića.

Brzopotezna akcija u 82. minuti udvostručila je vodstvo Gorice! Jednu dugu loptu primirio je Ndockyt, a zatim perfektno proigrao Marka Soldu koji je nadirao iz drugog plana. Savršen tajming ulaska iza zadnje Osijekove linije i proigravanja Kongoanca rezultirao je klasičnom 1-na-1 situacijom koju Goričin veznjak završava smirenim finišom za 2:0.

Potonule su osječke ambicije nakon drugog kola, a Gorica to koristi i za treći pogodak! Slobodni je udarac izveo Štiglec s lijeve strane, Krešimir Krizmanić dobio je skok duel i glavom napamet odigrao na drugu stativu, a tamo se našao usamljeni Pršir koji iz blizine gura loptu u mrežu za 3:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano