Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica pobjedom protiv indisponirane Rijeke HNL fenjer prepustila Šibeniku

Dvije ekipe koje su prvi dio polusezone završile na 8. i 10. mjestu ljestvice susrele su se u Velikoj Gorici tražeći bodove koji bi Gorici značili potencijalno preskakanje Šibenika i bijeg sa začelja ljestvice po prvi puta od 5. kola, a Rijeci odvajanje od ostatka pratnje s 3. mjesta. I Turopoljci i Riječani su u posljednja 3 kola upisali 2 pobjede i 1 remi te je ovaj susret označen kao iznimno bitan za oba trenera.

Goričani su na teren istrčali s istih 11 igrača kao i u prošlom susretu, dok je kod Rijeke jedina promjena bila Mitrović umjesto ozlijeđenog Dilavera. Niti su se svi gledatelji smjestili na tribine, a još manje pred TV ekrane, a već smo vidjeli prvi pogodak na utakmici. Točnije, mislili smo da smo ga vidjeli, jer je eurogolu Fruka prethodilo igranje loptom Bralića iz nedozvoljene pozicije iza leđa Rijekine obrane, pa su Jakirovićevi izabranici mogli odahnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propuštene prilike s obje strane

Gorica je, manjem posjedu lopte usprkos, bolje ušla u utakmicu i bila opasnija po Labrovića, pokazavši agresivnost i samopouzdanje na valu dobrih rezultata posljednjih tjedana. Mitrović, Fućak i Fruk bili su u visokom pritisku na Rijekinu obranu i nisu dozvoljavali protok lopte kroz sredinu terena. No, kad je Rijeka prošla kroz Goričine redove, bila je opasna. Antonio Marin izašao je 1 na 1 s Banićem, no vratar Gorice ušao mu je u udarac i ostavio svoj gol zaključanim.

U 40. minuti spornu situaciju Krizmanića i Frigana VAR soba nije okarakterizirala dovoljnom za pozivanje zviždaljci i kartonima sklonog suca Čuline, a samo minutu nakon inspirirani Fućak je imao još jedan od svojih karakterističnih prodora kroz sredinu terena, no Fruk je iz dobre pozicije pucao preko gola. Prije samog poluvremena, još jednu kontru Rijeke nije iskoristio Janković koji je iz odlične pozicije pucao ravno u Banića. Za sam kraj propuštenim prilikama bogatog poluvremena, Mitroviću je udarac obranio Labrović, a iz dva prekida su prijetili Bralić i Fruk.

Fućkov eurogol presudio

U drugo poluvrijeme ušli smo bez promjena u sastavima, a Rijeka je bila nešto bolja. Još jedna sporna situacija dogodila se nakon gaženja Veige od strane Štigleca, no ni u ovom se slučaju VAR soba nije uključila. Rijeci je u odnosu na prethodne utakmice nedostajalo tečnosti, a kad nije išlo drukčije, Frigan se je sam izborio za prostor i s 18 metara pucao opasno, ali malo pored gola.

A tada Kristijan Fućak odlučuje uzeti stvar u svoje ruke. Mitrovićevo pogrešno dodavanje u 63. minuti otvorilo je prostor za kontru Gorice, u nastavku akcije Mitrović pogrešnom procjenom i ispada u fazi obrane, a Fućak krasnim udarcem bez bloka Riječke obrane, s ruba šesnaesterca loptu parabolom šalje u sam kut skamenjenog Labrovića za 1:0. Napadač s Grobnika tako je potvrdio onu “tko će kome nego svoj svome”, znakovito pokazujući prstom prema tribinama i postigavši pogodak klubu u čije je redove trebao stići prije godinu dana.

Zaredale su izmjene s obje strane koje su pomalo razbile ritam utakmice, što je prvenstveno odgovaralo Gorici koja se branila i bila sve nervoznija što je utakmica više išla kraju. U 79. minuti, jedan od legije bivših Rijekinih igrača u redovima Gorice, Momčilo Raspopović išao je na iznuđivanje prekršaja pri jednoj kontri, što je u tom trenutku bila suluda odluka s obzirom na postojeći žuti karton. Sudac Čulina nije nasjeo i crnogorskog beka/veznjaka je poslao na prijevremeno tuširanje.

Usprkos očekivanoj terenskoj inicijativi i pritisku, Rijeka nije napravila ništa da izbjegne poraz protiv Gorice koja je u ovogodišnjem HNL-u izvela povratak svih povrataka i prestigla Šibenik uoči 6 posljednjih ovogodišnjih utakmica.

Komentari

Povezano