Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica preokretom nanijela Hajduku drugi uzastopni poraz

Nedjeljni program Supersport HNL-a otvorili su u Velikoj Gorici domaćin Gorica i Hajduk. Uoči reprezentativne stanke Hajduk je doživio neugodan domaći poraz od Istre, dok je Gorica u debiju Dinka Jeličića na klupi došla do pobjede protiv Rudeša. U utakmici koja je nešto više od 60 minuta bila veoma nezanimljiva, Gorica je velikim preokretom slavila 2:1.

Prvu veliku priliku propustio je Hajduk u 14. minuti kada Emir Sahiti promašuje nemoguće. On je presjekao jednu lošu vraćenu loptu prema Baniću, predriblao golmana Gorice i izbio sam na prazan gol. Ipak, Sahiti se sapleo i loše pucao pa je loptu s crte stigao izbiti Krešimir Krizmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga utakmica je postala veoma nezanimljiva te do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja. Ističe se jedino udarac Dine Štigleca iz daljine, no to je otišlo malo pored gola. To je bilo više manje to iz nogometom siromašnog prvog dijela.

Povratnik na klupu Ivan Leko odlučio se na promjenu odmah na početku drugog dijela. Roko Brajković je ostao u svlačionici, dok je umjesto njega ušao Filip Čuić.

Već u trećoj minuti nastavka Gorica je zaprijetila. Nakon kornera Jurice Pršira nečuvan je ostao Marko Soldo koji iz dobre pozicije puca malo preko gola. Propustio je tako Soldo priliku upisati se u strijelce drugo kolo u nizu.

Hajduk je u vodstvo došao u 62. minuti. Nakon slobodnog udarca Yassinea Benrahoua loptu je glavom zahvatio Zvonimir Šarlija koji zabija svoj prvijenac u dresu Hajduka.

Sedam minuta kasnije Gorica je propustila sjajnu priliku za izjednačenje. Momčilo Raspopović je probio stranu i vratio povratnu za Pršira čiji udarac s gol crte čisti junak utakmice Šarlija.

Uspjela je Gorica doći do izjednačenja u 86. minuti. Nakon gužve lopta je došla do Štigleca koji fantastično pogađa suprotni kut Ivana Lučića za veliko slavlje domaćih navijača.

Gorica je do preokreta stigla u 92. minuti. Tim Matavž je ostavio povratnu loptu za Antu Mateja Jurića koji zabija za delirij domaćih navijača.

Hajduk je tako upisao drugi uzastopni poraz što im dodatno otežava borbu za titulu. Gorica je strpljivo čekala svoje prilike i na kraju zasluženo upisala tri boda. Hajduk u idućem kolu na Poljudu dočekuje Lokomotivu, dok Gorica putuje u Pulu gdje će igrati protiv Istre.

Komentari

Povezano