Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica razbila Šibenik u derbiju za ostanak i stigla na bod zaostatka

Pravim six-pointerom u borbi za ostanak 29. kolo Supersport HNL-a otvorili su na Šubićevcu Šibenik i Gorica. Gorica je u susret ušla osokoljena prošlotjednom pobjedom nad Osijekom, dok Šibenčani prolaz u finale Kupa nisu uspjeli okruniti bod(ovima) na Rujevici gdje su poraženi 1:0. Na kraju je Gorica u potpunosti nadigrala Šibenčane i s visokih 4:0 prvi puta u sezoni povezala dvije pobjede u nizu. Igrač utakmice je bio sjajni Toni Fruk koji je u 18 minuta upisao dva gola i asistenciju.

Gosti su bolje ušli u susret i zaprijetili iz prvog napada na susretu. Ndockyt je dobio loptu u kaznenom prostoru i proslijedio do Kristijana Fućka, ali Mesa je uspio blokirati njegov udarac. Šibenik je uzvratio minutu kasnije nepreciznim udarcem Ivana Dolčeka iz daljine. Prvih nekoliko minuta je tako prošlo neočekivano aktivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar ulazak u utakmicu Gorica je naplatila u 8. minuti. Fućak je dao loptu za Slavka Bralića, koji se neočekivano našao naprijed, iza leđa šibenske obrane, njegov pokušaj brani Lovre Rogić, ali lopta se odbija do Fruka koji rutinski zabija u praznu mrežu.

Šibenik je bio grogiran ranim vodstvom gostiju koje se pet minuta kasnije udvostručilo. Prvi pokušaj Goričana završio je u bloku, lopta se odbila do Fruka koji kratko dodaje za Ndockyta koji s 18 metara pogađa malu mrežicu. Prvijenac je to za Kongoanca u hrvatskom nogometu nakon 73 utakmice bez zabijenog pogotka.

U 18. minuti Šibenik je potpoljen. Nakon prekršaja na 20 metara Fruk je odlučio pucati, našao je pukotinu u zidu i pogodio mrežu Rogića, koji se nije ni pomaknuo za nestvarnih 3:0. Novi udarac za Šibenik došao je šest minuta kasnije kada je Rogić zbog ozljede morao napustiti igru te je umjesto njega na gol stao Đaković.

Utakmica se nakon toga umirila i dugo nije bilo uzbuđenja, a onda je Gorica zabila i četvrti. Jurica Pršir je ubacio s više od 40 metara, lopta je dugo letjela na drugu stativu, gdje je utrčao Bralić i desnom nogom neometan pogodio za ogromnih 4:0.

Šibenik je nakon toga ipak zaigrao bolje i do poluvremena propustio dvije velike prilike. Prvo je Hiroš ušao u kazneni prostor i iz blizine kroz gužvu pucao pod gredu, ali Ivan Banić je refleksno odbio to u korner. Iz tog kornera glavom je pucao Mislav Matić, no ovoga puta greda spašava Banića te se na predah otišlo s nestvarnih 4:0 za Goricu.

Drugi dio je krenuo dosta mirnije i dugo se ništa spomena vrijedno nije događalo. Onda je Gorica zabila i peti gol. Barem se tako činilo. Opet je Pršir ubacio za Bralića koji je zabio glavom. No nakon pregleda snimke sudac Duje Strukan odlučio je da je Štiglec koji je bio u zaleđu, utjecao na igru pa je pogodak poništen.

Tri minute kasnije i Šibeniku je gol poništen zbog zaleđa. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Kneževića, ali on je bio u zaleđu i ništa od smanjenja vodstva gostiju. Imali su i gosti priliku za peti pogodak kada je Vinko Petković pucao malo pored gola.

Golove i sažetak pogledajte u nastavku:

Goričani su bez previše problema priveli utakmicu kraju i tako upisali prvu ovosezonsku pobjedu u gostima. Zadnji puta su u gostima slavili 13.5.2022. kada su s 0:2 bili bolji od Hrvatskog Dragovoljca. Također, prvi je ovo puta da je Gorica upisala dvije pobjede u nizu od 2.4. prošle godine kada su nakon Rijeke svladali upravo Šibenik. Ponovno je tako u potpunosti otvorena borba za ostanak te je uoči zadnjih sedam kola samo bod razlike, a Gorica je ovim susretom i prestigla Šibenik kada je u pitanju međusobni omjer.

Komentari

Povezano