Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica razbila Varaždin i poslala Šibenik u drugu ligu

Jedinu utakmicu subotnjeg programa Supersport HNL-a odigrali su Gorica i Varaždin. Gorici je u ovoj utakmici bio dovoljan bod za matematičku potvrdu ostanka, dok su Varaždinci tražili pobjedu s kojom bi zadržali europske ambicije. Na kraju je u golijadi uspješnija bila Gorica koja je slavila 5:2.

Krenulo je idealno za Goricu koja je povela već u drugoj minuti. Jurica Pršir je uzeo loptu na sredini terena, proigrao za Merveila Ndockyta na desnu stranu koji lijepo pogađa suprotni kut za rano vodstvo domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeset minuta kasnije već je 2:0.  Ndockyt je ubacio s desne strane, natrčao je Josip Mitrović čiji pokušaj brani Zelenika, međutim lopta se odbija do Joeyja Suka koji je precizniji i zabija u donji kut za udvostručenje vodstva.

Varaždinci su zaigrali bolje nakon drugog primljenog pogotka što im se isplatilo u 34. minuti. Marin Pilj je dao za Itsukija Uratu, a on povratnom loptom pronašao Matiju Kolarića, koji se izborio za komadić prostora i zabio za 2:1.

U prvih 20-ak minuta drugog dijela nije bilo previše uzbuđenja nakon čega su zaprijetili gosti. Urata je dao loptu za Kolarića koji iz dobre pozicije loše zahvaća loptu koju lakoćom hvata Božidar Radošević.

U 73. minuti Gorica dolazi do trećeg pogotka i rješava pitanje pobjednika kao i ostanka u ligi. Valentino Majstorović je ubacio na drugu stativu gdje je bio Toni Fruk koji fantastično iz voleja pogađa suprotnu malu mrežicu za 3:1.

Deset minuta kasnije Matthew Steenvoorden zabija četvrti gol. Matuš Vojtko je izveo korner, a najviši u sredini bio je Steenvoorden koji glavom zakucava loptu u mrežu za ogromno vodstvo domaćih.

U 86. minuti Gorica zabija i peti pogodak za potpuno razbijanje gostiju. Kristian Fućak je istrčao kontru i vratio loptu u sredinu za Fruka. Fruk se lažnjakom riješio čuvara i mirno poslao loptu pored Olivera Zelenike za 5:1.

Varaždinci su do kraja smanjili rezultat golom Vite Težaka u 89. minuti. Gorica je tako matematički osigurala ostanak, iako se to u jednom trenutku sezone činilo apsolutno nemoguće. Željko Sopić je apsolutno preporodio Goricu i ostavio ju u ligi na čemu zaslužuje apsolutne čestitke. Varaždinci su ovim porazom ispali iz svih kombinacija za Europu, ali unatoč tome mogu biti zadovoljni svojom povratničkom sezonom u Supersport HNL-u.

Komentari

Povezano