Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica s dva gola Osijekovog igrača svladala Osijek

Subotnji program Supersport HNL-a otvorili su u Velikoj Gorici Gorica i Osijek. U dvoboju koji je za obje momčadi bio od neizmjerne važnosti na kraju je Gorica s dva gola Kristiana Fućka slavila 2:0 i približila se Šibeniku na 4 boda zaostatka.

Prvo uzbuđenje imali smo u 2. minuti kada je Kristijan Lovrić pucao iskosa, ali je Ivan Banić dobro obranio. Nakon početnog uzbuđenja dugo se ništa vrijedno spomena nije događalo te smo općenito u prvom dijelu gledali jako lošu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku propustili su igrači Osijeka u 34. minuti. Omerović je ubacio, Lovrić glavom spustio za Caktaša, koji s pet metara prvi put puca u blok, nakon čega je Mierezov pokušaj također zaustavljen na putu do gola. To je više manje sve što smo imali prilike za vidjeti u prvome dijelu koji je blago rečeno bio dosadnjikav.

Drugi dio isprva nije bio previše različit. Sve se svodilo na dalekometne pokušaje obje momčadi. Izdvaja se tek pokušaj Lovrića koji je iz dobre pozicije unutar kaznenog prostora pucao preko gola.

Nakon dugo ničega, dogodilo se nešto i Gorica je povela. Kristian Fućak, igrač Osijeka na posudbi u Gorici je puknuo s 30-ak metara. Lopta se na putu do gola odbila od igrača gostiju Žapera, te dobila zanimljivi spin zbog čega Malenica nije mogao do nje i Gorica je u 73. minuti povela iz prvog udarca u okvir.

Deset minuta kasnije, domaćini udvostručuju vodstvo. Prširov udarac izvana brani Malenica, ali Fućak, kojeg Barišić lošim postavljanjen drži u igri, iz blizine posprema odbijanac i to je 2:0 za Goricu.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je 2:0 za Goricu. Osijek je ponovno odigrao očajno i zasluženo su ostali bez bodova u Gorici. Nisu stvorili nijednu priliku u 90 minuta te su djelovali u potpunosti bezopasno. Gorica je pak, odigrala borbeno i u skladu s mogućnostima te zasluženo osvajaju zlata vrijedna tri boda. Ovisno o rezultatu današnjeg dvoboja Rijeke i Šibenika, ogled između Šibenčana i Goričana sljedećeg vikenda mogao bi biti jedna od najbitnijih utakmica sezone!

Komentari

Povezano