Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica s igračem manje od 3. minute izdržala protiv Istre

Standardi za uzbudljive utakmice kojeg su postavili Gorica i Istra u prošloj utakmici na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, kad je Gorica stigla do pobjede 5:4 i u najuzbudljivijoj utakmici sezone praktički započela put opstanka u HNL-u, ipak su teško mogli biti dostignuti.

Po hladnom vremenu, uz snijeg koji je tijekom cijelog jutra padao u zagrebačkog regiji, Gorica i Istra odigrale su tvrdi dvoboj kojeg je obilježio jedan raritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u trećoj minuti Krešimir Krizmanić loše je primio jedno povratno dodavanje, lopta mu je prošla ispod noge, što je osujetio natrčali Mlinar kojeg je stoper Gorice povukao i srušio kao posljednji igrač obrane. Sudac Mateo Erceg brzo je reagirao i opravdano pokazao crveni karton igraču Gorice i poslao ga na tuširanje, a da se nije niti stigao oznojiti!

Ne možemo tvrditi decidirano, ali prekopavanjem dostupnih baza podataka, čini se kako je riječ o najbržem crvenom kartonu u povijesti Lige 10, a potencijalno i cijele hrvatske nogometne lige! Do sada je rekord držao Igor Čagalj s isključenjem u utakmici Rijeke i Croatie Sesvete iz 2008. godine.

Reagirao je na isključenje trener domaćih Dinko Jeličić logično, vađenjem napadača Nikole Vujnovića, umjesto kojeg je u igru ušao stoper Mateo Leš. Istra je potom preuzela inicijativu, ali bez velikih prigoda sve do 27. minute, kad je Vuk jednom solo dionicom izborio prostor i udarcem pogodio stativu.

Osim tog pokušaja, većina udaraca Istre svodila se na pokušaje iz daljine koje su upućivali Blagojević i Maurić, no Gorica se jako dobro nosila s Istrom koja definitivno nije navikla stezati obruč oko gola protivnika, posebice ne u gostima.

S druge strane, Gorica je napadačke akcije mogla nabrojati na prste jedne ruke, dok su najveće prijetnje stizale iz prekida, no rubrika “udarci u okvir gola” protivnika ostali su na okruglih 0.

Pokušavao je gostujući trener promjenama igrača, posjed lopte bio je debelo na njihovoj strani (72-28%), kao i broj udaraca na gol (22-4) te broj ubačaja iz kuta (9-1), no činjenica je da niti jednom nisu uspjeli ozbiljnije probiti gusti dvostruki blok Goričana kojima je čvrsta obrana ionako-iovako najveći forte.

Možda i najbolju priliku na utakmici u drugoj minuti sudačke nadoknade imao je Josipović, no nakon dobrog primanja prsima i volej udarca lijevom nogom, loptu je poslao pored gola, pa su Velikogoričani mogli početi slaviti izboren bod.

Komentari

Povezano