Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica slavila protiv Lokomotive golom u sudačkoj nadoknadi

Nakon što su u prošlom kolu SuperSport HNL-a obje ekipe remizirale, u ovom su susretu i Gorica i Lokomotiva tražile prvu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni. Domaćinima iz Velike Gorice to je ovaj put pošlo za nogom te su u samom finišu utakmice stigli do sva tri boda. Nakon ne pretjerano uzbudljivih 90 minuta, Gorica je na kraju slavila prvijencem Nizozemca Svena Blummela u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Gorica je tijekom proteklog tjedna predstavila dva nova pojačanja u vidu Marija Maloče i Martina Šrolera, prvi je susret započeo s klupe za pričuve dok drugi nije bio u konkurenciji za današnji dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je pak bila bez Roberta Mudražije koji je ozlijedio rame u prošlom kolu i Indrija Tucija koji se požalio na probleme s bedrenim mišićem. Luka Stojković bio je u početnoj postavi od prve minute dok je drugi veliki eksponat iz Lokomotivine svlačionice Lukas Kačavenda današnji dvoboj započeo na klupi.

U prvih 20-ak minuta susreta nismo vidjeli previše uzbuđenja, a vrijedi izdvojiti tek pokušaje u osmoj minuti i na jednoj i na drugoj strani. Prva je zaprijetila Gorica kada je Lemmy Ilečić dobio loptu u prostor na desnoj strani te pokušao driblingom izbaciti svojeg čuvara, no to mu ipak nije pošlo za nogom. Odmah nakon, u idućem napadu Lokomotiva je kroz tranziciju zaprijetila preko Marina Šotičeka koji je na kraju pogodio samo vanjski dio mreže.

U drugom dijelu prvog poluvremena ipak smo vidjeli nešto više akcije i konkretnijih prilika pa je tako u 23. minuti Stojković odlično ubacio iz slobodnog udarca, ali Vladan Bubanja nije uspio zahvatiti loptu glavom. Samo tri minute kasnije ponovno prijetnja iz prekida, ali ovaj puta na drugoj strani. Korner je izveo Jurica Pršir, a glavom je pokušao Krešimir Krizmanić čiji udarac atraktivno brani vratar gostiju Nikola Čavlina.

Josip Mitrović je bio iznimno raspoložen na današnjem susretu, a u 35. minuti sjajno je pucao iz okreta s 20-ak metara, no Čavlina je još jednom odlično intervenirao. Lokomotiva je još jednom zaprijetila u 38. preko Silvija Goričana no njegov udarac u bliži kut nije bio precizan, da bi samo minutu kasnije Stojković gađao s ruba šesnaesterca preko gola. U 42. minuti u igru je ušao Lukas Kačavenda nakon što se Goričan ozlijedio i s bolnom grimasom napustio teren.

U 49. minuti Valentino Majstorović, koji je ušao u nastavku, povratnom loptom je pronašao Mitrovića koji je iz dobre situacije ipak pucao visoko iznad gola. Sedam minuta kasnije na drugoj strani je pokušao mladi Viktor Kanižaj s desne strane, no njegov udarac ipak nije bio precizan.

Nakon nešto malo više od sat vremena igre vidjeli smo najbolju šansu na utakmici od strane Gorice. Raspoloženi Mitrović odlično je proigrao Merveila Ndockyta koji se našao u jedan na jedan situaciji s Branimirom Kalaicom. Ndockyt je prizemnim udarcem pokušao naciljati bliži kut suparničkog gola, ali Kalaica je uspio skrenuti taj pokušaj i odbiti loptu u korner. U 76. minuti Kačavenda i Krizmanić bili su u trku, Lokomotivin veznjak uputio je udarac, ali branič Gorice ga je uspio dovoljno omesti da ne dođe do pogotka.

A onda u prvoj minuti sudačke nadoknade Gorica stiže do vodstva i sva tri boda. Pršir je pucao iz daljine, Čavlina obranio, a na odbijenoj lopti najbrži je bio Sven Blummel koji postiže svoj prvijenac u dresu Gorice.

Domaćini su ovom pobjedom, barem privremeno, preuzeli vrh tablice SuperSport HNL-a s četiri osvojena boda, dok je Lokomotiva ostala na jednom bodu osvojenom u prvom kolu protiv Istre.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano