Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica slavila protiv Rudeša uz sjajnog Banića na golu

U drugoj utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a Rudeš je u Kranjčevićevoj dočekao Goricu. Gosti su na kraju slavili rezultatom 2:0 uz pogotke Valentina Majstorovića i Marka Solde, a Rudeš je tako i dalje ostao na jednom osvojenom bodu u ovoj sezoni.

U odnosu na prošlo kolo protiv Istre kada su i osvojili navedeni bod, Robert Prosinečki nije radio nikakve promjene u sastavu. S druge strane Gorica je u međuvremenu dobila novog trenera, a na klupu je sjeo Dinko Jeličić. Tako su u odnosu na prošlo kolo priliku od prve minute dobili Soldo i Majstorović dok se Momčilo Raspopović vratio na poziciju desnog beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku susreta nije bilo konkretnih pokušaja niti jedne niti druge ekipe. Rudeš je dominirao posjedom i stvorio prvu pravu priliku na utakmici kada je u 15. minuti Riad Mašala odlično podvalio za Aleksu Latkovića koji iz vrlo dobre situacije puca preko gostujućih vrata. I onda je uslijedila situacija koja najbolja opisuje sve što se Rudešu događa ove sezone.

Samo minutu nakon njihovog promašaja Gorica je stigla do vodstva nakon ubačaja Dine Štigleca i udarca glavom Majstorovića kojem je to prvi pogodak u dresu kluba iz Turopolja. U 24. minuti na vidjelo je ponovno izašla rak rana Rudeša, a to je branjenje prekida. Jurica Pršir je izveo udarac iz kuta, a Soldo potpuno sam dočekao loptu i mirno pogodio za povećanje prednosti.

Nastavio je Rudeš s dominacijom u posjedu lopte, ali većina njihovih akcija završavala je bez konkretnog udarca prema golu. Tako je u 37. minuti ponovno Gorica zaprijetila nakon odličnog izlaženja iz svoje polovice preko Krešimira Krizmanića i Nikole Vujnovića. Nakon duplog pasa Josip Mitrović je pucao, no njegov je udarac s crte očistio Ivan Tomečak. Dvije minute kasnije Raspopović je nespretno reagirao na ubačaj Latkovića i umalo postigao autogol, no vratar Ivan Banić je bio spreman na to.

Ušao je Vinko Petković u igru na poluvremenu i odmah zaprijetio u 47. minuti kada je pucao iz okreta s desetak metara, no ponovno je Banić obranio taj pokušaj. Tri minute kasnije Gorica je zaprijetila preko Ndockyta koji je pucao s ruba šesnaesterca, no vratar Karlo Kralj je dobro reagirao i obranio taj pokušaj.

Prijetili su domaćini u drugom poluvremenu u 65. minuti preko Jakova Bašića i četiri minute kasnije preko Andreja Lazarova i Petkovića, no vratar Banić je sjajnim obranama zaustavio sve pokušaje domaćina. Upisao je čak sedam obrana od čega njih četiri unutar kaznenog prostora i tako uvelike pomogao Gorici sačuvati čistu mrežu. Rudeš pak unatoč pokušajima nije uspio doći do pogotka te i dalje čekaju na prvu pobjedu ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano