Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Gorica srušila negativan niz protiv Dinama

Najbitniji statistički podatak svakako nam stiže iz kategorije međusobnih omjera momčadi, koji nam kaže kako je ovo bio 23. međusobni dvoboj Gorice i Dinama, te povijesno prvo slavlje Crvenih nad Modrima. Stigao je on nakon što su u prethodnom susretu, također odigranom ove sezone, Goričani remizirali s Dinamom, te bili poraženi u još 17 navrata.

Od svih hrvatskih prvoligaša, Dinamo sada ostaje neporažen protiv Croatije iz Sesvete (6-1-0), Čakovca (3-1-0), Dubrovnika (6-2-0), Karlovca (6-1-0), Lučkog (3-3-0), Neretve (1-1-0), Orijenta (2-0-0), Pazinke (4-0-0), Pomorca (6-0-0), Primorca (4-0-0), velikogoričkog Radnika (3-1-0), Samobora (2-0-0), TŠK-a (2-0-0), Vukovara (2-1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi ligaški i treći ukupno ovosezonski gol Nikole Vujnovića, čime je već nadvisio prošlosezonski učinak, kada je u 21 utakmici zabio samo dva gola. Kada smo kod pogodaka, Ante Matej Jurić zabio je svoj drugi prvoligaški gol u cijeloj karijeri, te drugi ovosezonski. Fascinantan je podatak da je prvi gol zabio protiv Hajduka u 92. minuti 8. kola, te je to bio pogodak za 2:1 i pobjedu Gorice nad Bilima. Kao po filmskom scenariju, i danas je u istoj minuti zabio pobjedonosni pogodak protiv Modrih za identičan konačni rezultat. Zovi Jurića za rješavanje derbija!

Što se tiče Modrih, bio je to prvi Ademijev pogodak za Dinamo još od 23. kola prošle sezone, kada je načeo Hajduk u 4:0 slavlju Modrih na Maksimiru. Bila mu je to i jedna od zadnjih utakmica u Dinamovom dresu prije odlaska u Kinu. Zabilježili smo i povratak Darija Špikića nakon nešto više od mjesec dana pauze i 3:0 pobjede nad Slaven Belupom u 8. kolu, no svakako ga neće pamtiti po dobrome. Vrijedi spomenuti i kako je nakon 21 uzastopne ligaške utakmice u kojima ih je imao četiri ili manje, Dinamo prikupio pet žutih kartona! Zadnji je put to bio slučaj u 24. kolu prošle sezone, kada su isto toliko puta u knjižicu glavnog suca upisani Dinamovi igrači.

U izjavama nakon utakmice, treneri su imali sljedeće za reći:

Tužan sam nakon ovog poraza. Smatram da smo kontrolirali cijelu utakmicu, krenuli smo dobro od prve minute i imali dobrih akcija. Na tome smo inzistirali. Izmjenama u poluvremenu smo željeli više prodornosti na desnoj strani. Poveli smo i nejasno mi je kako ne možemo obraniti jedan običan centaršut koji je lako obranjiv. Evidentno je bilo da će tako igrati, ali nismo to napravili. To nam je evidentan problem i to treba reći. Golove smo primili nakon individualnih grešaka, bar je to meni tako izgledalo s terena, a kad vidim na televiziji bit ću vjerojatno još više ljut. Ali džaba meni što sam ja ljut jer mi prosipamo bodove. U analizi se sve zna što tko radi, ali uvijek postoji taj ljudski faktor hoćeš li prepoznati situaciju ili nećeš. Mi ih nismo prepoznali i kapitulirali smo. Na kraju je utakmica ušla u run’n’gun i tu smo kontrolirali, ali nismo zabili gol i primili smo ga iz kontre. Čestitam Gorici.

Sergej Jakirović o utakmici

Nisam bio zadovoljan njegovom energijom. Stalno je bio u prvoj ili drugoj brzini i to nije bilo dobro. Zato sam ga izvadio.

Sergej Jakirović o igri Gabriela Vidovića

Povijesna večer jer je ovo prva pobjeda Gorice protiv Dinama i moje velike čestitke momčadi. Dečki dokazuju ono što ja kao papiga ponavljam, a to je da su karakter i strast ove momčadi zaslužni za ovu pobjedu. Ispunjava me naša vjera u preokret i to ne samo ovih igrača koji su ušli nego i onih koji su od prve minute igrali. Dinamo je dominirao, ali mi smo iskoristili naše šanse i osjetili smo njihov psihološki pad nakon gola za 1:1. Bili smo opasni i prije gola za 2:1. Željeli smo se nametnuti kroz igru. Plan A nije odmah zaživio što se tiče zatvaranja Dinama, ali u tranziciji je bio dobar. Druga ideja je bila da ih probamo izvući kroz niski build-up i dođemo u drugu zonu i iskoristimo disbalans u njihovoj obrani, što nam je na kraju i uspjelo. Promijenili smo raspored, krenuli smo u 4-3-3 i onda smo prebacili u neki 4-2-3-1 i to je bilo dobro, ali Dinamo je uvijek Dinamo te je i dalje imao dominaciju. Plan je polovično uspio, ali nas je rezultat nagradio jer smo do kraja energetski bili na nivou i nismo se predavali”.

Dinko Jeličić o utakmici

Svi smo svjesni da je liga dosta izjednačena i tu svatko svakoga može iznenaditi. Naravno da su ova četiri kluba stepenicu iznad, ali svi ostali imaju kvalitetu i na dobar dan mogu biti opasni pa tako i mi. Rijeka možda izgleda trenutačno najbolje i dva levela iznad i Dinama i Hajduka. Mladi su, agilni i jaki i sigurno da neće biti lako, ali nije bilo ni protiv Hajduka ni Dinama pa smo se izborili za nešto. Širi nam se roster, možemo razmišljati o rotacijama, nekoga odmoriti i to me jako veseli.

Dinko Jeličić o utakmici protiv Rijeke sljedećeg kola
Komentari

Povezano