Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gorica u drugom poluvremenu ubacila u višu brzinu i izbacila Radnika

Nakon prolazaka Hajduka, Rudeša i Osijeka dan ranije, te Dinamova razbijanja Oriolika nekoliko sati ranije, svoj su ogled osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa odigrali i Gorica i Radnik iz Križevaca.

Ujedino je ovo bio i prvi susret ovih dvaju momčadi u Kupu, te je križevački Radnik već plasmanom u osminu finala osigurao svoj najbolji plasman u povijesti natjecanja. Tamo su debitirali još u sezoni 1992./93. kada ih je u šesnaestini finala izbacio Šibenik nakon dvomeča. Ove su sezone preskočili svoje prve dvije prepreke u vidu Primorca iz Biograda na Moru u pretkolu, ali i drugoligaša Šibenika u sjajnoj utakmici. Gorica pak svoj Kup debi bilježi tek u sezoni 2012./13., osminu finala igrali su šest puta, a najbolji su rezultat imali u sezoni 2020./21. kada ih je u polufinalu zaustavio Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinko Jeličić izrotirao je otprilike polovicu startne jedanaestorke, zaigrali su tako od prve minute Radošević – Raspopović, Leš, Matković, Krizmanić – Soldo, Pršir – Blummel, Šroler, Kapulica – Vujnović. Za goste iz Križevaca u prvoj su postavi bili Koprić – Grdenić, Kovač, Gogić, Orlović – K. Srbljinović, H. Mladen – Turčin, Vukić, M. Srbljinović – M. Mladen.

Prvo je poluvrijeme završilo bez golova, a premda je očekivanu terensku incijativu imala Gorica, valja reći kako su gosti iz Križevaca imali opasnije prilike, no Mihael Mladen i Tomislav Turčin iz dobrih pozicija nisu uspjeli pogoditi okvir gola.

Izmjene na poluvremenu donijele su domaćinu potrebni impuls, a baš je Josip Mitrović ubačajem s lijeva kreirao opasnost, koju Sandi Kovač u gostujućim redovima neoprezno skreće u vlastitu mrežu za 1:0.

Uskoro je Gorica udvostručila vodstvo, a opet se lopta odbijala od Radnikovih igrača na putu prema golu. Nakon izvedenog kornera s lijeve strane uslijedio je kraći “karambol”, lopta stiže do Nikole Vujnovića koji dodaje nečuvanom Krešimiru Krizmaniću do sebe. Goričin je stoper opalio prema golu, a Miroslav Koprić na gostujućim vratima uspio je nogom odbiti loptu koja dodatno pogađa i nekog od njegovih suigrača i završava u mreži. Krizmaniću je to bio i prvi gol u dresu Gorice u 122. nastupu!

Igrala se 66. minuta kada su Turopoljci podebljali prednost. Radnik je pogriješio u dodavanju u svojoj trećini, presjekli su to Goričani. Lopta stiže do Merveila Ndockyta u gostujućem kaznenom prostoru, a on atraktivno petom dodaje za usamljenog Mitrovića koji zabija za 3:0. Ovaj put bez odbijanaca! Mitroviću je to bio prvi pogodak ove sezone, te jubilarni 10. u Hrvatskom nogometnom kupu. U dresu zaprešićkog Intera zabio je hat-trick Jadranu iz Poreča 2019., dok je u dresu Gorice zabijao Sesvetama (2), Lokomotivi, Nehaju (2) i Dubravi.

Spustili su malo domaći igrači nogu s gasa, a u 88. minuti zabili i četvrti pogodak. Ponovno je veći dio posla odradio Mitrović koji je proletio po lijevom krilu, te potom odigrao za nečuvanog Antu Mateja Jurića u srcu kaznenog prostora. Čepinčanin je iz izgledne pozicije loptu poslao ispod gostujućeg vratara i u mrežu za 4:0. 20-godišnjaku je ovo treći gol ove sezone, ali i drugi gol u Kupu Hrvatske, nakon što je u dresu Belišća pred dvije godine zabio Jaski Vinogradaru u 4:0 pobjedi.

Komentari

Povezano