Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Goričan simultankom odveo Lokomotivu do tri boda protiv Istre

Prvu utakmicu subotnjeg programa šestog kola SuperSport HNL-a su na Aldo Drosini odigrali Istra i Lokomotiva. Gosti iz Zagreba su tražili svoju prvu ligašku pobjedu u ovoj sezoni, a Istra je imala priliku pobjedom barem privremeno skočiti na četvrto mjesto. U susretu s malo pravih prilika, Lokomotiva je s dva gola Silvija Goričana slavila 2:0.

Nakon mirnog uvoda u susret, Istra je nekoliko puta zaprijetila preko Salima Fage te su najbolju priliku imali u 17. minuti kada je Fago promašio loptu iz neposredne blizine, a nakon toga je Marcel Heister pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti je Lokomotiva došla u vodstvo kada je Duje Čop sjajno proigrao u prostor Silvija Goričana koji je zavrtio Jovana Ivaniševića te plasirao loptu u mrežu za 0:1 što je bio konačni rezultat prvog poluvremena.

Istra je pritisnula goste na početku drugog poluvremena, a najbolju priliku su imali kada je Fago izašao pred vratara gostiju i pucao pored gola, odnosno blokirao je udarac Denis Kolinger, ali to sudac nije primjetio.

U 65. minuti je Lokomotiva imala dobru priliku iz kornera, ali Advan Kadušić je očistio loptu s gol-linije.

Potvrda pobjede gostiju stigla je u 86. minuti. Goričan je iskoristio veliku pogrešku Villea Koskija i samo se sjurio prema kaznenom prostoru za udvostručenje vodstva.

Priliku za zakomplicirati susret, Istra je dobila u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Feta Fetai skrivio kazneni udarac nad Morisom Valinčićem. Odgovornost je preuzeo Dario Marešić, koji je pucao preko gola.

Ostalo je tako 2:0 i Lokomotiva je u Puli došla do prve ovosezonske pobjede. Lokomotiva je unatoč pobjedi ostala na osmom mjestu s pet bodova, a Istra je ostala na šestom mjestu s dva boda više.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano