Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Goropadna Minnesota pomela Jokića i Nuggetse

Nakon što su košarkaši Minnesota Timberwolvesa u prvoj utakmici polufinala zapadne konferencije NBA lige došli do breaka protiv branitelja naslova Denver Nuggetsa, večeras smo gledali drugi dvoboj te intrigantne serije. Wolvesi su imali noć za pamćenje pa su pobjedom od 106:80 došli do vodstva od 2-0 u seriji.

Bitna informacija je došla prije početka utakmica, a ona je glasila da su “Vukovi” večeras bili lišeni usluga startnog centra Rudyja Goberta koji je propustio utakmicu zbog rođenja djeteta. Njega je u početnoj postavi zamijenio Kyle Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu četvrtinu su Wolvesi dobili s 28:20 na krilima Karl-Anthonyja Townsa koji je ubacio 11 poena i sjajne obrane koja je Jamala Murraya ostavila bez poena, a Nikolu Jokića prisilila na tri izgubljene lopte. Tako dva glavna igrača Denvera nisu uspjela ispratiti sjajnu prvu dionicu Aarona Gordona koji je susret otvorio s 13 poena uz 5/5 iz igre.

Minnesota je tricom Naz Reida u prvom napadu druge četvrtine po prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti od 31:20, a onda nakon toga Towns postiže novih pet poena za odlazak na velikih 36:20. Nakon minute odmora Denvera, Nickeil Alexander-Walker i Reid su tricama povećali vodstvo na 42:22.

Nuggetsi nisu imali odgovor na agresivnost gostiju koji su igrali spektakularno na oba kraja parketa, a sredinom druge četvrtine je loptu u ruke uzeo Anthony Edwards koji je u tom razdoblju postigao osam poena za povećanje prednosti na 54:30.

Fenomenalne 24 minute su košarkaši Minnesote itekako kapitalizirali te su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 61:35, a do te prednosti su ih vodili Towns s 20 poena i Edwards sa 16. Zaostatak od 26 poena razlike na poluvremenu je bio najveći u povijesti Nuggetsa u jednoj domaćoj utakmici doigravanja.

U drugom dijelu su Wolvesi odradili posao do kraja te su došli do velike pobjede od 106:80 vrijedne dvostrukog breaka. Najefikasniji su bili Towns i Edwards s po 27 poena za Wolvese, dok je Jokić za Nuggetse ubacio 16 poena uz 16 skokova i osam asistencija.

Komentari

Povezano