Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Goropadni Inter uvjerljivo slavio protiv Salernitane

Ono što je trebao biti derbi braće Inzaghi, pokvario je ovotjedni otkaz starijem Filippu koji vodi Salernitanu zbog loših rezultata.

Prvoplasirana momčad, Simoneov Inter, ugostio je posljednje plasiranu Salernitanu koju s klupe od ovog tjedna vodi još jedan bivši talijanski nogometaš, Fabio Liverani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika u kvaliteti bila je očita od samog starta, a do vodstva je Inter stigao u 17. minuti kada je sjajno lijevu stranu probio Cesar Augusto i ubacio prizemnu loptu u sredinu, koju s 10-ak metara u gol zakucava Marcus Thuram. Ovaj 26-godišnjak tako je došao do double-double učinka od po 10 ligaških pogodaka i asistencija ove sezone, čime je postao tek drugi igrač kojem je to pošlo za nogom u ligama Petice nakon Ollie Watkinsa. Također, postao je i tek drugi Francuz s dvoznamenkastim brojem pogodaka u jednoj Interovoj sezoni još od one 1996./1997. kada je do istog dostignuća stigao Youri Djorkaeff.

Već dvije minute potom Lautaro Martínez sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca postiže svoj 20. ovosezonski ligaški pogodak za 2:0. Sjajni Argentinac je uz Giuseppe Meazzu i Stefana Nyersa jedini igrač u povijesti Intera koji je u tri uzastopne sezone u Serie A postigao 20 ili više golova.

Na 3:0 za Inter povisio je Denzel Dumfries pospremivši u praznu mrežu loptu koja je ispala iz ruku gostujućeg vratara Guillerma Ochoe, dok je konačnih 4:0 postavio Marko Arnautović nakon jednog protunapada u 90. minuti susreta.

Ovom pobjedom Inter je tek drugi puta u svojoj povijesti, prvi nakon sezone 2006./2007. došao do 20 pobjeda u prve 24 utakmice sezone u Serie A. Toma Bašić odigrao je cijeli susret za Salernitanu, dok je Domagoj Bradarić zbog suspenzije preskočio ovaj dvoboj.

Komentari

Povezano