Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gotovo je, Ivan Perišić novi je igrač Hajduka

Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, u jednoj od najvećih, ako ne i najduljih transfer saga u povijesti HNL-a, sletio je na Poljud.

Ime Ivana Perišića godinama se spominje uz Hajduk, još od dolaska Marka Livaje u veljači 2021. Nakon Perišićevih obećanja o tome kako će se kad tad vratiti u klub za kojeg nije upisao niti minute u seniorskim redovima, izrečenog između redova, svakog su prijelaznog roka navijači, novinari i svi zainteresirani koketirali s imenom povratka ovog davno odbjeglog hajdučkog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Perišić je Hajduk napustio još kao 17-godišnjak i započeo karijeru u francuskom Sochauxu, nakon čega je preko Roeselarea i Club Bruggea stigao do Borussie Dortmund i Wolfsburga, da bi najbolji nogomet karijere igrao tijekom sedam godina u milanskom Interu.

U jednoj od tih sezona na posudbi u Bayernu osvojio je i Ligu prvaka, da bi u ljeto 2022. kao besplatan igrač otišao u Tottenham, na očaj Interovih, ali i Hajdukovih navijača koji su smatrali da je baš tada pravo vrijeme i financijski trenutak da Perišić dođe u njihove redove.

Kontakti s klubom su postojali cijelo vrijeme, no sam Perišić je smatrao kako u njegovim nogama ima još dinamita za nekoliko sezona na vrhunskom svjetskom nivou, što su njegove premierligaške predstave apsolutno i dokazivale, a usprkos isteku ugovora u ljeto 2024., vjerojatno bi i nastavile dokazivati, da se nije dogodila teška ozljeda ligamenata koljena 20. rujna prošle godine, zbog čega je on i dalje u rehabilitacijskom procesu.

No Perišićevo je tijelo dobro podmazani stroj i ne bi nas iznenadilo da se na teren vrati i prije medicinski izvjesnog roka oporavka od 6 mjeseci, a sam igrač i njegov tim procjenili su kako je povratak u Hajduk prije početka Europskog prvenstva idealno vrijeme.

Nakon 599 klupskih utakmica u kojima je postigao 140 golova, osvajao Bundesligu 2 puta, DFB Pokal 2 puta, Serie A i Coppa Italiu jednom te Ligu prvaka 2020. godine, Perišić će pokušati biti jedan od kotačića u Hajdukovom lovu na osvajanje prvog naslova prvaka Hrvatske nakon 19 godina.

Komentari

Povezano