Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Grad Zagreb predložio stečaj NK Zagreb zbog duga od oko 500.000 eura

Nekadašnji prvak Hrvatske iz sezone 2001./2002. NK Zagreb je pred stečajem zbog dugovanja prema Gradu Zagrebu zbog neplaćanja naknada za korištenje Nogometnog centra Zagreb u Veslačkoj ulici.

Stoga je Grad Zagreb podnio zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja nad NK Zagreb zbog nešto više od 500.000 eura neplaćene naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb kao vjerovnik ima tražbinu prema NK Zagreb od 521.076 eura koja se temelji na 475.120 eura glavnice i 45.955 eura kamate, a taj je iznos i utužen krajem 2023. na zagrebačkom Trgovačkom sudu, ističe se u prijedlogu za otvaranje stečaja.

Dodaje se i kako se tražbina temelji na pravnoj osnovi naknade za korištenje sportskog objekta NK Zagreb stečenog bez osnove jer stečajni dužnik koristi centar, a ne plaća naknadu.

Nastavlja se tako tužna priča nekadašnjeg prvaka Hrvatske. Zagreb je 2002. osvojio naslov kao prvi klub osim Dinama i Hajduka kojem je to pošlo za rukom. Pod trenerskom palicom Zlatka Kranjčara, Ivica Olić i društvo su odigrali sjajnu sezonu koja je ostala u pamćenju svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj.

Nakon toga je uslijedio postepeni pad kluba koji trenutno igra u petom rangu hrvatskog nogometa. Sada mu uz rezultatski, slijedi i financijski kolaps te je lako moguće da klub uskoro neće postojati.

Komentari

Povezano