Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Grbić primio četiri gola u porazu Sheffielda, Brentford razbio Luton

Dvije utakmice 34. kola, u kojima je velik ulog bio borba za ostanak, odigrane su u popodnevnom terminu engleske Premier League, a u obje utakmice slavili su gosti, postigavši ukupno čak devet pogodaka.

Sheffield United našeg Ive Grbića u dvoboju dvije posljednje plasirane momčadi lige poražen je na svom Bramall Laneu od Burnleya s 4:1. Time su crveno-bijeli ukupno 51 puta ove sezone vadili loptu iz svoje mreže na svom travnjaku, čime su postali tek treća momčad u povijesti prvoligaškog engleskog nogometa koja je u domaćim utakmicama u toku jedne sezone primila više od 50 golova, a posljednji puta se to dogodilo u sezoni 1959./1960. kada je Chelsea ukupno u sezoni primio 50 domaćih pogodaka. Rekorder je pak Aston Villa s 56 takvih primljenih golova u sezoni 1935./1936., a United je na dobrom putu da taj rekord prestigne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za goste postizali Jacob Bruun Larsen i Lorenz Assignon u prvom poluvremenu, na 2:1 je u 52. minuti smanjio Gustavo Hamer, da bi Lyle Foster u 58. i Jóhann Berg Gudmundsson u 71. minuti odveli Burnley do pobjede. Grbić je unatoč četiri primljena pogotka odigrao solidan susret, obranivši pet udaraca unutar vlastitog kaznenog prostora.

Još uvjerljiviji bili su nogometaši Brentforda, koji su s 5:1 slavili na gostovanju kod Luton Towna, s time da su domaćini počasni pogodak postigli u 92. minuti preko Lukea Berrya. Kao i u Sheffieldu, u Lutonu su gosti također na poluvremenu vodili s 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Yoane Wissa, dok su u nastavku još zabijali Ethan Pinnock, Keane Lewis-Potter i Kevin Schade.

Ovom pobjedom Brentford je skočio na 14. mjesto, dok se Luton porazom propustio odmaknuti od zone ispadanja, te na 18. mjestu jedan bod zaostaje za Nottingham Forestom, a dva za Evertonom.

Komentari

Povezano