Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Grčevi Alcaraza pokvarili meč godine

Prvo polufinale muškog dijela Roland Garrosa pripalo je meču između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza. Uoči početka očekivali smo meč godine što smo i dobili u prva dva seta, no nakon toga krenuli su grčevi kod Alcaraza. Tako je Đoković nakon četiri seta prošao u finale gdje će probati doći do svog trećeg naslova u Parizu.

Đoković je bolje ušao u meč te je iskoristivši prvu break loptu pobjegao na 4:1. Do kraja seta Novak je preživio napade Alcaraza, obranio četiri break lopte i sa 6:3 uzeo prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što u drugom setu nije bilo break lopti, Đoković je pri rezultatu 4:3 za Alcaraza zatražio medicinski timeout. Odmah u idućem gemu Španjolac uzima servis Đokoviću i dolazi u priliku odservirati za set. Alcaraz to nije uspio iskoristiti i s nekoliko sjajnih poena Đoković vraća rezultat na 5:4.

Idući gem Đoković je spasio tri vezane break lopte i izjednačio na 5:5. Imao je Đoković i break loptu za potpuni preokret, ali nije ju iskoristio i odmah u idućem gemu Alcaraz mu oduzma servis te sa 7:5 izjednačuje rezultat u setovima.

U trećem setu Alcaraza su pri rezultatu 1:1 uhvatili grčevi i tu je bio kraj meča. Đoković je samo držao lopticu u terenu, a Alcaraz se nije mogao kretati i Đoković je sa 6:1 uzeo treći set.

Nisu se stvari promijenile u četvrtom setu kojeg je Đoković ponovno dobio s uvjerljivih 6:1. U finalu Đoković čeka boljeg iz dvoboja Alexandera Zvereva i Caspera Ruuda.

Komentari

Povezano