Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Grčka, Gruzija i Brazil uvjerljivi na startu prvenstva

Uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu u košarci nastavljena su s nove četiri utakmice u jutarnjem terminu. Ponovno su svi favoriti bili sigurni, ali smo vidjeli prvi produžetak na prvenstvu.

Južni Sudan – Portoriko 96:101

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica dana pružila nam je prvi produžetak na prvenstvu. Portoriko je nakon dodatnih pet minuta uspio slaviti sa 101:96. Bila je ovo prva utakmica Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu te su umalo došli i do prve pobjede.

Najbolji igrač utakmice bio je igrač Južnog Sudana i Chichago Bullsa Carlik Jones. On je zabio 38 poena, na što je nadodao 11 asistencija i šest skokova. Ipak, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove momčadi.

Portoriko je uspio preživiti predvođen Stephenom Thompsonom koji je imao 21 poen uz 13 skokova i četiri asistencije.

Zelenortska Republika – Gruzija 60:85

Gruzija se očekivano lako obračunala s momčadi Zelenortske Republike. Uspjeli su zatvoriti zvijezdu Reala Waltera Tavaresa koji je uspio ubaciti samo devet poena.

Gruzijci su odmah uspostavili vodstvo koje kroz cijeli susret nije dolazilo u pitanje. Najrapsoloženiji su bili Tornike Shengelia sa 16 poena i nekadašnji MVP ABA Lige Goga Bitadze s 15 poena.

Jordan – Grčka 71:92

Reprezentacija Jordana je namučila Grčku više od očekivanog. Iako konačni rezultat to ne sugerira, Grci su se morali dobro oznojiti kako bi slomili otpor Jordana kojeg je predvodio Rondae Hollis-Jefferson s 24 poena.

Pune tri četvrtine Jordan je držao korak s Grcima. Najveća prednost Grčke bila je 11 poena, ali Jordan je do kraja treće četvrtine ponovno smanjio zaostatak na samo šest poena.

Grčka je slomila susret u posljednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 26:11. Najbolji u grčkim redovima bio je igrač Olympiacosa Giannoulis Larentzakis koji je ubacio 19 poena.

Iran – Brazil 59:100

Najuvjerljiviju predstavnu dana pružio nam je Brazil. Oni su već nakon prve četvrtine vodili s više od 20 razlike te su tu prednost samo povećavali. Na kraju je bilo više od 40 razlike za Brazilce.

Kod Brazilaca se nije nitko posebno istaknuo te su svi zabijali ravnomjerno. Čak osam igrača zabilo je minimalno osam poena što je idealno za start turnira. Za dva dana ih čeka puno teži ispit jer ih čeka dvoboj s jednim od favorita turnira, Španjolskom.

Kao i jučer, u popodnevnom terminu nas čeka još četiri susreta. Na turniru će svoje prve utakmice odigrati Slovenija, Španjolska, Srbija i SAD.

Komentari

Povezano