Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Grčka po prvi put u povijesti pobijedila Englesku, remi Italije i Belgije

Treće kolo Lige nacija donijelo nam je nekoliko zanimljivih susreta, a među njima i okršaje tzv. velikih reprezentacija. U Skupini 2 Liga A, snage su odmjerili Italija i Belgija te Izrael i Francuska dok je u Skupini 2 Lige B Engleska dočekala Grčku.

U obližnjoj Mađarskoj, Izrael je kao nominalni domaćin ugostio Francusku koja je uvjerljivom predstavom slavila rezultatom 1:4. Francuzi su u prednost stigli već u šestoj minuti kada je Eduardo Camavinga uputio udarac sa 20 metara udaljenosti kojeg vratar Omri Glazer nije dobro ukrotio te je lopta završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izreal je uspio stići do poravnanja u 24. minuti kada je Oscar Gloukh izvrsnom dugom loptom pronašao Omrija Gandelmana koji je onda glavom pogodio za 1:1. Gostima nije trebalo dugo da se vrate u prednost jer je samo četiri minute kasnije Christopher Nkunku izveo pravi mali trenutak magije kada je sjajnim solo prodorom u protivničkom kaznenom prostoru prošao nekoliko igrača i pogodio bliži kut za novu prednost Tricolora.

Pitanje pobjednika riješio je Matteo Guendouzi u 87. minuti, a točku na i postavio je Bradley Barcola u 89. Oba igrača ušla su s klupe i postigla pogotke nakon dobro odigranih kontranapada. Francuzi su bez većih poteškoća upisali svoju drugu pobjedu u ovom izdanju Lige nacija, dok je Izrael ostao prikovan za dno skupine bez bodova.

U drugom susretu Skupine 2 Italija je na Olimpicu dočekala Belgiju te je, usprkos igranju s igračem manje više od pola utakmice, remizirila s 2:2. Andrea Cambiaso se već u prvoj minuti upisao na listu strijelaca nakon što je dobro ispratio prizeman ubačaj Federica Dimarca na drugoj vratnici. Azzurri su svoju prednost povisili u 24. minuti kada je Mateo Retegui bio prvi na odbijenoj lopti nakon udarca Cambiasa te su bili u potpunoj kontroli sve do 39. minute.

Tada je oštar start Lorenza Pellegrinija norveški sudac Espen Eskas prvobitno označio kao prekršaj za žuti karton, ali nakon provjere VAR-a taj karton je poništio i dodijelio izravni crveni. Belgija je tu prednost igrača više iskoristila iz prekida koji je nastao tim prekršajem. Nakon brzo odigrane kombinacije iz slobodnog udarca, Maxim De Cuyper je sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora i vratio goste u život.

Stvari su se u egal vratile u 61. minuti kada je Wout Faes glavom prebacio loptu prema Leandru Trossardu koji je bio najbrži te ju je brzim potezom pospremio u bliži kut za 2:2. Crveni vragovi su nastavili pritiskati i tražiti puni preokret, ali žilavi Talijani su izdržali sve nalete te je susret završio podjelom bodova. Italija je ostala neporažena i na vrhu svoje skupine, a Belgija je došla do svog četvrtog boda s kojim ostaje na trećem mjestu.

Standings provided by Sofascore

Utakmica na Wembleyju između Engleske i Grčke prošla je u melankoličnoj atmosferi zbog nedavno preminulog Georgea Baldocka, kojem su i obje ekipe minutom šutnje odale počast te je završila pobjedom Grčke rezultatom 1:2.

Iako je prvo poluvrijeme imalo svojih dobrih trenutaka, pogotke nismo vidjeli te je prvi stigao u 49. minuti. Vangelis Pavlidis pronašao je prostora između nekoliko protivničkih igrača i precizno pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju.

Pavlidis je u 83. minuti još jednom pogodio, ali ovoga puta veliko slavlje je prekinuto jer je grčki napadač uranio sa svojim trkom na loptu te se našao u zaleđu.

Englezi su u 87. minuti preko Judea Bellinghama stigli do izjednačenja nakon jako lijepog udarca s ruba šesnaesterca te se činilo da će izvući barem bod iz ove utakmice. Grci ipak nisu posustali te su u 94. stigli do povijesne prve pobjede nad Engleskom nakon što je Pavlidis nakon gužve u kaznenom prostoru ”Gordi Albiona” spretno došao do lopte i poentirao za pobjedu.

Grčka je ovom pobjedom ostala na maksimalnom učinku nakon tri kola, a Engleska je upisala svoj prvi poraz.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano