Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gruzija izborila svoje prvo povijesno veliko natjecanje nakon drame jedanaesteraca

Večeras smo u Tbilisiju doznali 22. sudionika Europskog prvenstva koje će se održati ovog ljeta u Njemačkoj, a riječ je o reprezentaciji Gruzije.

Gruzija je tražila svoj prvi povijesni plasman na velika natjecanja, dok je s druge strane Grčka tražila povratak. Europski prvak iz 2004. godine je svoje posljednje veliko natjecanje igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu se itekako osjetila važnost i težina ove utakmice na obje strane, a obilježio ga je veliki broj prekršaja (15) i žutih kartona (4) s jako malim brojem stvorenih šansi stoga se na predah otišlo s rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novoga, Grčka je bila malo bolji suparnik, uputili su nekoliko udaraca na gol, međutim nisu uspjeli ništa konkretnije zaprijetiti vrataru Gruzije Giorgiju Mamardashviliju. U konačnici u nesadržajnih 90 minuta nismo vidjeli nijedan gol te je susret otišao u produžetke.

Produžeci su nam ponudili pojedine šanse, najprije je Grčka opasno zaprijetila preko Konstantinosa Mavropanosa koji je nakon ubačaja glavom zatresao prečku u 103. minuti. Samo dvije minute nakon je Mavropanosovu namjera dodavanja je pročitao i presijekao Georges Mikautadze koji se sjurio te poslao prizemnu loptu u šesnaeasterac, no pokušaj Zurika Davitashvilija je uspio obraniti Odysseas Vlachodimos. To su bile jedine konkretne na ovom susretu, a 22. sudionik Europskog prvenstva se doznao nakon izvođenja jedanaesteraca.

Gruzija je bila preciznija pri izvođenju jedanaesteraca (5:3) te je ostvarila prvi povijesni plasman na Europsko prvenstvo. Tragičari kod reprezentacije Grčke su bili Georgios Giakoumakis i Anastasios Bakasetas.

Gruzija je kroz playoff turnir Lige C Lige nacija izborila plasman na Europsko prvenstvo te ju je prethodno održani ždrijeb u Nyonu smjestio u skupinu F zajedno s Portugalom, Češkom i Turskom.

Komentari

Povezano