Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gruzija na krilima vratara Mamardashvilija stigla do boda protiv Češke

Posljednja utakmica ovog prvenstva koja će se odigrati u ranijem terminu od 15 sati je bila ona između Gruzije i Češke u drugom kolu skupine F. Obje reprezentacije su u prvom kolu ostvarile poraz te su u ovom dvoboju tražile svoje prve bodove. U vrlo uzbudljivoj utakmici gdje je Češka većinom dominirala, na koncu je izborila samo jedan bod rezultatom 1:1.

Utakmica nije mogla bolje početi. Gledao se napadački nogomet s obje strane, a Češka je u trećoj minuti u tri navrata zaprijetila golu Giorgija Mamardashvilija. Prvi pokušaj Adama Hložeka je Mamardashvili obranio, drugi udarac je blokirala obrana, a treći, onaj Patricka Schicka, je Mamardashvili upisao svoju drugu obranu. U prvih 10 minuta vratar Gruzije je ubilježio tri obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodnih 20 minuta susreta je Češka gajila posjed i bila konkretniji protivnik, a Gruzijci su u nekoliko situacija imali dobre izlaske u kontranapade.

U 22. minuti susreta je Češka došla do vodstva, nakon ubačaja s desne strane je lopta došla do Adama Hložeka koji je uz dosta sreće ugurao loptu u gol. Međutim, nakon VAR intervencije je gol bio poništen jer se Hložek u konačnici “poslužio” rukom. Sedam minuta kasnije je opet Hložek zaprijetio, no Mamardashvili je upisao još jednu obranu.

Nakon pritiska Čeha koji nisu uspjeli kapitalizirati bolju igru, a Gruzija se uspjela stabilizirati. Kako to inače biva u nogometu, takozvano nepisano pravilo “ne zabiješ – primiš” je opet pokazalo svoje lice. Pred sam kraj prvog poluvremena je nakon ubačaja s desne strane Robin Hranac igrao rukom, a glavni sudac susreta Daniel Siebert nije imao težak posao te je dosudio kazneni udarac za Gruziju. Odgovornost je preuzeo Georges Mikautadze i pospremio za 1:0.

Igrale su se posljednje sekunde prvog poluvremena, Češka je uspjela doći do još jedne velike šanse, no prvo ime susreta vratar Mamardashvili je opet bio nepremostiva prepreka, ovog puta je opet obranio pokušaj Schicka.

Nakon zatišja u prvih 10 minuta prvog poluvremena, nakon kornera Češke u 57. minuti je sijevnula kontra Gruzije. Povukao je Khvicha Kvaratkshelia, loptu proslijedio do Anzora Mekvabishvilija, no njegov udarac je završio pored lijeve vratnice. Samo dvije minute kasnije je Češka stigla do poravnanja rezultata. Nakon kornera je glavom pucao Ondrej Lingr koji je pogodio vratnicu, međutim natrčali Schick se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i prsima zabio za 1:1.

U 62. minuti je Češka opet zaprijetila nakon kornera, ali pokušaj Ladislava Krejcija je bio neprecizan. Nastavili su pritiskati i prijetiti. Najprije preko Davida Juraseka, a zatim preko Mojmira Chytila, no Gruzija je sve to uspjela preživjeti.

U posljednjih 15-ak minuta utakmice je ritam utakmice malo pao, Češka je tražila gol koji će joj donijeti sva tri boda, a Gruzija je vrebala kontranapade i uspješno se branila. Gruzija ju je dočekala praktički u posljednjoj akciji susreta, Saba Lobjanidze je izašao jedan na jedan s vratarom Češke, ali je pucao preko gola. Odmah nakon te akcije je sudac svirao kraj utakmice.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano