Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gruzija šokirala Portugal, remi Belgije i Nizozemske

Dok je Hrvatska igrala svoj susret protiv Ukrajine, održala su se još dva susreta Europskog prvenstva do 21 godine. U skupini A su odmjerili snage Portugal i Gruzija te Belgija i Nizozemska.

Belgija i Nizozemska su odigrali veoma zanimljivu utakmicu dok je Gruzija odmah na početku prvenstva priredila jedno veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija – Nizozemska: 0-0

Unatoč nedostatku golova, ovaj susret je bio veoma zanimljiv. Na utakmici smo vidjeli pregršt šansi te su obje momčadi kombinirano uputile čak 32 udarca! Prvo poluvrijeme je Nizozemska dominirala posjedom, ali obje momčadi su imale po dvije velike prilike. U drugome dijelu je Belgija bila bolja ekipa te momčad Jackyja Mathijssena može žaliti za propuštenim prilikama. Kod Nizozemske se najviše istaknuo vratar Bart Verbruggen koji je skupio 6 obrana. S druge strane, kod Belgije je stoper Koni De Winter čak dva puta spašavao lotu na gol liniji gola svoje momčadi.

Gruzija – Portugal: 2-0

Gruzija je priredila pravo iznenađenje svladavši favorizirani Portgual rezultatom 2:0. Portugal je dominirao posjedom i imao više udaraca u prvome dijelu, ali Gruzija je iz svoja dva jedina udarca postigla 2 pogotka. Prvo je u 37. minuti Giorgi Gagua postigao pogodak na asistenciju Giorgija Tsitaishvillija. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Saba Sazanov zabija glavom nakon Tsitaishvillijevog ubačaja iz kornera.

U drugome poluvremenu je Portugal pokušao doći do izjednačujućeg pogotka. U drugom dijelu su imali 73% lopte te su uputili 12 udaraca. Gruzijci su se dobro branili te nisu primili pogodak. Za Portugal je put ka izjednačenju postao još teži kada je u 76. minuti Tomas Araujo dobio crveni karton. Araujo je napravio prekršaj kao posljednji igrač te je Portugal do kraja susreta igrao s desetoricom. Do kraja susreta Portugal nije uspio ozbiljnije zaprijetiti te je Gruzija priredila iznenađenje i pobijedila 2:0. Nakon prvog kola je Gruzija na prvome mjestu, Belgija i Nizozemska na drugom i treće te Portugal na posljednjem mjestu u skupini A.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano