Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Guardiola: Kovačić i Dias nisu radili što su trebali te su nam otežali igru

Nakon što je u jučer Wolverhampton neočekivano slavio protiv branitelja naslova Manchester Cityja 2:1, trener „Građana“ Pep Guardiola je dao izjavu poslije utakmice. Njegova momčad je bila veliki favorit u utakmici gdje su Wolvesi postigli dva pogotka a imali su samo jedan udarac u okvir gola. Ovaj neobičan podatak je produkt nespretne reakcije Rubena Diasa koji je u 13. minuti postigao autogol.

Upravo je Portugalac bio na meti kritika Guardiole, ali ne zbog postignutog autogola. Naime, on i reprezentativac Hrvatske Mateo Kovačić nisu radili ono što je Pep tražio od njih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo dobro napadali. Nedostajalo nam je tečnosti u prijenosu lopte i zato smo se mučili u tranzicijskim akcijama. Kad se protivnici dobro brane, Kovačić i Ruben moraju napadati centralne braniče, a oni to nisu radili. Otežali su nam igru. Moji igrači znaju što trebaju činiti“, rekao je Guardiola.

Kovačić je jučer igrao 65 minuta te je pet minuta prije izlaska s terena dobio žuti karton zbog prekršaja. Veznjak „Građana“ je imao 48/56 točnih dodavanja, jedno ključno dodavanje, 0/2 uspjela driblinga te 3/7 osvojenih duela.

Komentari

Povezano