Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kramarić zabio rekordno brz pogodak, Majer asistirao, a Guirassy nastavio “rešetati”

Subotnji maraton u njemačkoj Bundesligi je započeo u standardnom terminu od 15:30 i s čak pet utakmica koje smo mogli pratiti.

Krenut ćemo sa susretom između Kölna i Hoffenheima u kojem su gosti bez većih problema otišli kući s tri boda nakon pobjede rezultatom 3:1. Kramarić, Grillitsch i mladi Beier su bili kobni za domaćine koji nakon četiri kola imaju samo jedan bod, a utješni gol za “Jarčeve”, postigao je Davie Selke u 61. minuti utakmice. Treba istaknuti da je Kramarićev pogodak nakon samo 48 sekundi najbrži pogodak u Bundesligi ove sezone, dok je Grillitsch zabio pogodak s centra igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi dana možemo pripisati Freiburgu i Borussiji Dortmund, a obje ekipe su danas tražile popravak za prošlo kolo, pogotovo Freiburg nakon debakla od 5:0 protiv Stuttgarta. Gosti su sjajno otvorili utakmicu golom iskusnog Matsa Hummelsa, ali je ekipa Christiana Streicha klasičnim “blitzkriegom” u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preokrenula rezultat na 2:1. Ipak, “Milijunaši” se nisu predali tako lako pa su preko Donyella Malena došli do izjednačenja, na asistenciju novopridošlice Niclasa Füllkruga, da bi nešto kasnije Hummels ponovno došao do pogotka i kaznio neopreznost Hofflera koji je svoju ekipu ostavio s 10 igrača na terenu nakon nepotrebnog crvenog kartona u 82. minuti. Marco Reus je zapečatio sudbinu domaćina svojim golom za konačnih 4:2. Time su “Žuti” došli do prve pobjede nakon dva šokantna remija sa Kölnom i Heidenheimom u prethodna dva kola.

Stuttgart je nastavio svoju sjajnu formu u Mainzu pobjedom od 3:1 uz nova tri gola fenomenalnog Serhoua Guirrasyja, koji se sada debelo učvrstio na listi strijelaca s čak osam pogodaka u četiri utakmice. On je tako postao prvi nogometaš s tim brojem pogodaka nakon četiri utakmice još od rekordera Petera Meyera koji ih je zabio devet u sezoni 1967./68. u dresu Borussije Monchengladbach.

Mainz s druge strane nastavlja svoju agoniju, jer im je ovo treći poraz u odigrana 4 kola i imaju samo jedan bod na svom kontu.

RB Leipzig nastavlja s potvrdom svoje forme i dokaza da pobjeda od 3:0 u Superkupu protiv Bayerna nije bila slučajnost. Danas je protiv Augsburga sve bilo riješeno već u prvom poluvremenu golovima Loisa Opende, Xavija Simmonsa i Davida Rauma za konačnih 3:0. Openda je pored pogotka upisao i sjajnu asistenciju za prvi gol na današnjoj utakmici.

Nalet Union Berlina je zaustavio uspon Kovačevog Wolfsburga koji je za sada jedno od najugodnijih iznenađenja u sezoni. Konačni rezultat od 2:1 je bio postavljen već u prvom poluvremenu, ali se mora istaknuti asistencija Lovre Majera za gol Jonasa Winda koji nastavlja sa svojom golgeterskom formom. Pored njega, njegov sunarodnjak Joakim Maehle je postigao svoj debitantski gol za novi klub, dok je za goste svoj treći gol u sezoni postigla njihova novopridošlica Robin Gosens.

Za danas je ostao još jedan susret Bundeslige, onaj između Bochuma i Eintrachta, kojeg pratimo u terminu od 18:30.

Komentari

Povezano