Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gut-Behrami došla do Malog kristalnog globusa

Danas smo u Andori, na završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju, gledali utrke superveleslaloma u kojem su pobjede ostvarili predstavnici Švicarske. Lara Gut-Behrami je u posljednjem superveleslalomu sezone slavila nakon što je ciljem prošla u vremenu 1:26.70 što je bilo 22 stotinke brže od Talijanke Federice Brignone i 47 stotinki brže od trećeplasirane Norvežanke Ragnhild Mowinckel. Današnje postolje ujedno predstavlja i konačan poredak u toj disciplini, a ovom pobjedom je Lara osvojila četvrti Mali kristalni globus u superveleslalomu što je samo jedan manje od rekorda kojeg drže Katja Seizinger i Lindsey Vonn.

Samo par sati kasnije, Švicarska je ponovno slavila. Osvajač Velikog kristalnog globusa Marco Odermatt je do svoje šeste ovosezonske pobjede u superveleslalomu stigao prošavši ciljem u vremenu 1:23.91 što je bilo 29 stotinki brže od drugoplasiranog Austrijanca Marca Schwarza te 71 stotinku brže od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea. Upravo je od Kildea, Odermatt ove sezone preuzeo primat u Svjetskom kupu.Marco u subotnjem veleslalomu, disciplini u kojoj je Mali kristalni globus već osigurao, ima priliku oboriti muški rekord po broju bodova u jednoj sezoni kojeg od 2000. godine, sa simboličnih 2000 bodova, drži Hermann Maier. Odermatt ima 1942 boda kraj svog imena i eventualnim postoljem u veleslalomu bi postavio novi rekord Svjetskog kupa. Ove sezone je nastupio u 8 veleslalomskih utrka u Svjetskom kupu te je 6 puta bio prvi, jednom drugi i jednom treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marco Odermatt
Marco Odermatt, Schweiz gewinnt den Riesenslalom der FIS Junior World Ski Championships in Davos 2018, fotografiert am Dienstag, 6. Februar 2018. (Manuel Lopez)
Komentari

Povezano