Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gut Behrami pobjednica u Soldeu; Ljutić poslije velike pogreške 10.

Andorsko skijalište Soldeu je ovog tjedna domaćin utrkama tehničkih disciplina u ženskoj konkurenciji. Danas je na rasporedu bio veleslalom u kojem je slavila Lara Gut Behrami, dok je Zrinka Ljutić zauzela 10. mjesto.

Vodeća je nakon prve vožnje bila Talijanka Marta Bassino koja je i otvorila utrku, a ciljem je prošla u vremenu 1:01.09 što je bilo samo tri stotinke brže od njezine sunarodnjakinje Federice Brignone. Razlike su bili veoma male pa je tako trećeplasirana Novozelanđanka Alice Robinson zaostajala svega 11, a četvrtoplasirana Norvežanka Thea Louise Stjernesund samo 19 stotinki sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah iza vodeće četvorke je bila hrvatska skijašica Zrinka Ljutić koja je još jednom briljantnom vožnjom došla do petog mjesta sa samo 37 stotinki zaostatka. Vodeća u poretku veleslalomašica, Lara Gut Behrami, bila je deveta sa 61 stotinkom sporijim vremenom. Čak 14 skijašica je bilo smješteno u samo jednu sekundu razlike što je jamčilo uzbudljivu drugu vožnju.

Gut Behrami je bila vodeća prije starta osam najboljih skijašica iz prve vožnje, a na prvom mjestu je bila i prije starta Zrinke Ljutić. Hrvatica je iz kućice krenula s 24 stotinke prednosti, no to nije uspjela zadržati te je s jednom velikom pogreškom, u cilj ušla kao šesta s 99 stotinki zaostatka. Time je ostvarila i peti TOP 10 rezultat sezone u veleslalomu jer je u konačnici bila baš 10.

Gut Behrami je ”preživjela” i Stjernesund koja je bila 29 sekundi sporija kao i Robinson koja je u cilj ušla sa samo jednom stotinkom zaostatka za vodećom veleslalomašicom svijeta. Švicarka je tako osigurala postolje.

Ni Federica Brignone nije uspjela preskočiti Gut Behrami nakon što je pred ciljem napravila kardinalnu pogrešku kojom je pala na tek četvrto mjesto. Nakon nje je na startu ostala Marta Bassino koja je krenula sa 61 stotinkom prednosti, no ni ona nije uspjela “skinuti” Švicarku te je s 32 stotinke zaostatka zauzela tek šesto mjesto.

U konačnici je Gut Behrami slavila ispred drugoplasirane Robinson i trećeplasirane Amerikanke AJ Hurt. Današnjim slavljem je Švicarka (1214) preskočila ozljeđenu Mikaelu Shiffrin (1209) u ukupnom poretku skijašica.

Komentari

Povezano