Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gut Behrami pobjednica veleslaloma u Söldenu, Ljutić ostvarila rezultat karijere

Veleslalomom žena u austrijskom Söldenu, započela je 58. sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju. U vrlo napetoj završnici je do pobjede došla Lara Gut Behrami.

Švicarska skijašica je uspjela nadoknaditi 73 stotinke zaostatka iz prve vožnje za Talijankom Federicom Brignone te ju je pobijedila za svega dvije stotinke sekunde. Postolje je kompletirala Slovakinja Petra Vlhova sa samo 14 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina hrvatska predstavnica na današnjem veleslalomu je bila Zrinka Ljutić koja je sa startnim brojem 48 u prvoj vožnji bila 25. s tri sekunde i 17 stotinki zaostatka za vodećom Federicom Brignone, dok je u drugoj vožnji, u kojoj je imala šesto najbrže vrijeme, dodatno poboljšala plasman te je zauzela 14. mjesto što je njezin najbolji plasman karijere u veleslalomu Svjetskog kupa.

Ne samo da je to njezin najbolji rezultat u veleslalomu, već je ujedno i prvi TOP 15 plasman jedne Hrvatice u toj disciplini nakon 2006. godine kada je Janica Kostelić pobijedila u švedskom Areu.

Komentari

Povezano