Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Gvardiol i Kovačić izborili polufinale FA Cupa

Engleski nogometni vikend bio je rezerviran za četvrtfinale najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, FA Cupa, a nakon što je Coventry iznenađujuće slavio protiv Wolvesa u gostima, prolazak u polufinale rutinski je izborio i Manchester City protiv Newcastlea.

Utakmicom je domaćin dominirao posjedom od prve minute i pritiskao goste sa svih strana, no prilikom postizanja pogodaka u prvom dijelu imao i puno sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiolin recept je strpljen – spašen, a nagrada za njega je stigla u 13. minuti. Bernardo Silva ušao je u šesnaesterac i pucao prema golu, a lopta se značajno odbila od braniča Dana Burna i završila u mreži za 1:0.

Kao da nije bilo dovoljno jednom, Bernardo Silva je u 31. minuti izveo copy-paste istog gola. Bernardo Silva ušao je u kazneni prostor s desne strane, pucao u drugi kut, a Sven Botman glavom loptu poslao u vlastitu mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu City je stao na loptu i našao vremena za odmoriti Dokua i Haalanda, a navijači su posebno zadovoljni bili utakmicama hrvatskih reprezentativaca Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

Gvardiol je na poziciji lijevog beka odigrao solidnu utakmicu, upisavši 2 presjecanja, 1 oduzetu loptu i 3/4 dobijena duela uz 92% točnosti dodavanja, dok je Kovačić bio igrač koji je uz Rodrija vladao sredinom terena. 144 dodira s loptom, 129 točnih dodavanja uz 95% točnosti i 1 ključno dodavanje.

Komentari

Povezano