Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Haaland (opet) propušta utakmice Norveške

Haaland (opet) propušta utakmice Norveške

Norveška mašina za golove, Erling Braut Haaland propustiti će predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo zbog ozljede prepona. Njegova reprezentacija kvalifikacije započinje sa dva gostovanja. U subotu, 25. ožujka, igraju u Malagi protiv Španjolske dok drugu utakmicu igraju sljedeći utorak protiv Gruzije. To je sigurno olakšanje za obrane tih reprezentacija koje neće morati paziti na igrača koji je zabio 42 gola u 35 utakmica ove sezone te je uvjerljivo vodeći kandidat za osvajanje ‘Europske zlatne kopačke’ ispred Victora Osimhena i Harrya Kanea koji zaostaju za 7 postignutih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljnost ozljede se još ne zna, a iz redova Manchester Cityja se nadaju da će Haaland biti spreman za nastavak sezone nakon reprezentativne pauze. Već 1. travnja igraju derbi Premier lige protiv Liverpoola gdje svakako očekuju pobjedu kako bi ostali u utrci s Arsenalom za naslov prvaka Engleske, a 11. travnja ih čeka i vjerojatno najvažnija utakmica sezone protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Liječnik norveške reprezentacije Ola Sand i izbornik Ståle Solbakken obavijestili su javnost da je Haaland jako utučen što će propustiti utakmice nacionalne vrste te da je u ovom trenutku bolje da bude pod liječničkim nadzorom u klubu kako mu se ozljeda ne bi nepotrebno još pogoršala.

Velik je ovo udarac za Norvešku koja u ovim kvalifikacijama traži svoj prvi plasman na velika natjecanja još od Europskog prvenstva 2000. godine koje se održalo u Belgiji i Nizozemskoj. U posljednjih nekoliko godina pojavila se nova generacija norveških nogometaša, predvođena Arsenalovim Martinom Ødegaardom i Haalandom, koja može ozbiljno računati na plasman na veliko natjecanje, ali svoj put u ovim kvalifikacijama će morati započeti bez svog najboljeg strijelca i zvijezde svjetskog nogometa.

Mađutim, ovo nije niti približno prvi put da se Norvežani susreću s problemom izostanka Haalanda.

On je do sada zabio 21 gol u 23 utakmice za reprezentaciju, ali je i propustio veliki broj utakmica. Konkretno, Haaland je debitirao za nacionalnu vrstu 5. rujna 2019. godine u domaćoj utakmici protiv Malte. Norveška je od tada igrala 35 utakmica, a Haaland ih je zbog ozljeda propustio čak 12. Ako uključimo predstojeće utakmice koje sigurno neće igrati, ispada da će Haaland propustiti 14 od 37 utakmica za Norvešku od kada je debitirao tj. propustiti će prilično nevjerojatnih 38% svih utakmica reprezentacije od kada je počeo igrati za nju.

Haaland je prošle sezone imao dosta problema s ozljedama pa je tako izostao sa 16 utakmica Borussie Dortmund, ali ove sezone takve probleme u Cityu nije imao. Od kada je stigao u Manchester je propustio samo 2 utakmice zbog ozljede, tako da možemo reći da Norveška reprezentacija ima veliku nesreću da se ozlijedio baš za utakmice nacionalne vrste, a propustio je i zadnje okupljanje prošlog studenog. 

Komentari

Povezano